Publicat : vin, oct. 30th, 2015

Se fura la greu de pe domeniul public – politistii au intrat in posesia imaginilor de pe camerele de supraveghere

rondIn municipiul Giurgiu se fura orice, mai ales de pe domeniul public. De la pomii plantati pe marginea strazilor la banci, cosuri de gunoi sau pubele. Ultimul „trend” al… cleptomanilor sunt florile plantate fie pe rigolele dintre trotuare si trazi, fie din rondurile aflate in sensurile giratorii.

Primaria a montat deja camere de supraveghere in zonele in care sunt aceste sensuri giratorii, iar politistii au intrat in posesia primelor capturi de imagini pentru a depista hotii si a-i trage la raspundere.

George Palalau, directorul SC Giurgiu Servicii Locale (GSL): „Furturile de flori s-au intensificat in ultima perioada. Inca de acum doua saptamani, angajatii GSL au inceput sa amenajeze rondurile din sensurile giratorii cu flori de sezon, insa acestea dispar sistematic. Noi am semnalat acest fenomen catre Politia Locala, iar politistii ne-au dat asigurari ca ancheteaza aceasta situatie. De asemenea, am inteles ca in anchetele pe care le deruleaza, politistii folosesc si inregistrarile de pe camerele de supraveghere.

Facem un apel catre cetatenii municipiului sa dea dovada de spirit civic si sa sesizeze astfel de fapte antisociale. Pentru ca, in fond, este vorba despre bugetul municipiului, la care contribuie fiecare dintre noi”.

Despre autor

-