Publicat : joi, iul. 14th, 2016

Se inaspresc conditiile pentru beneficiarii de Cantina Sociala – Cine sunt cei care vor fi taiati de la portie?

N. Barbu“Nici paine fara munca, nici munca fara paine”, asa suna una dintre lozincile de dinainte de ’89. Si toata suflarea muncea pentru painea cea de toate zilele, pe care o infuleca sa poata munci si a doua zi. Era un cerc logic… Dupa ’89, lucrurile au luat o intorsatura nefireasca, iar multi dintre semeni au inteles (stramb) ca pot trai pe spinarea altora.
Cantina de ajutor social din Giurgiu a asigurat in ultima perioada, hrana pentru aproape 300 de beneficiari – un efort financiar de circa 14 miliarde de lei vechi pe an si, desi exista o prevedere ca beneficiarii trebuie sa presteze ore de munca, majoritatea… presta scutiri medicale.
“Pentru o singura persoana, norma de hrana este de 360 de lei lunar… Insa, in urma controalelor effectuate de angajatii Primariei, 80% dintre beneficiarii de hrana de la Cantina sunt intr-o stare buna de sanatate, dar sunt loviti de… lene. Intrebati daca doresc sa presteze activitati de 40 de ore de munca lunar pentru hrana care li se ofera zilnic, doar sapte personae au dorit acest lucru. De aceea am hotarat sa terminam cu acest obicei. Vom efectua controale san e asiguram de faptul ca chiar nu pot munci… Nu mai accept astfel de tertipuri pe banii contribuabililor”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
Astfel, noul regulament de functionare al Cantinei de ajutor social va fi supus votului consilierilor locali. Iar in regulament este stipulate conditia ca cei ce vor beneficia de hrana de la Cantina, vor trebui sa munceasca in folosul comunitatii 40 de ore pe luna. Pana la data de 23 ale fiecarei luni, potentialii beneficiari vor trebui sa se inscrie “la portie” (pentru luna urmatoare) in baza unei adeverinte care sa confirme ca au prestat cele 40 de ore de munca.
Edilul sef a mai precizat ca in acest moment, Cantina de ajutor social a intrat intr-un process de reparatii, iar din punct de vedere al personalului angajat, o reorganizare este inevitabila.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. maria spune:

    De ce,nu maistiu aia sa fiarba fasole?