Publicat : sâm, mai 20th, 2017

Se lucreaza la o noua organigrama – cine va pleca in somaj din Primaria Giurgiu!

N.B.In numai cateva luni, fondul de salarii pentru cei 248 de salariati ai Primariei Giurgiu a crescut de la 160 de miliarde de lei vechi la 240 de miliarde de lei. Cauzele acestei cresteri au fost explicate de primarul municipiului, Nicolae Barbu, intr-o recenta conferinta de presa…
“S-a ajuns la nivelul la care se scapa situatia de sub control… Mai intai, in luna ianuarie, prin decizia CCR s-a decis o majorare de 25% a salariului; Guvernul a hotarat in februarie cresterea salariilor cu 20% (in conformitate cu programul de guvernare), iar in luna martie a mai crescut salariul cu inca 15% – spor de antena… O majorare in cascada care a facut ca salariile sa creasca in trei luni cu 72,5%. Este peste ce se poate sustine din incasarile de la Directia de Taxe si Impozite Locale…” a declarat edilul sef.
Primarul Nicolae Barbu a precizat ca aparatul administrativ al Primariei, unde sunt acum 248 de angajati, poate functiona si cu numai 160/170 de salariati, prin reorganizare si cu mai multa eficienta. El a spus ca se lucreaza la o noua organigrama in care vor fi redistribuiri de sarcini, desfiintari de posturi si transformarea unor servicii in birouri si compartimente, astfel incat cheltuielile salariale sa scada cu 20%.
“Nu discutam despre plecarea de pe post a unei persoane sau a alteia, ci despre desfiintarea unor posturi. Acolo unde sunt mai multe posturi de acelasi fel se va da examen. Cine este capabil va ramane, cine nu, va pleca acasa. Unii vor pleca in pensie, iar cei care sunt si pensionari vor trebui sa aleaga – pensia sau salariul, vor pleca in concedii de maternitate… Avem nevoie de economii la fondul de salarii, nu de oameni mai putini. Asadar, in aceasta etapa vom ramane cu 210/215 angajati din 248…” a declarat primarul Nicolae Barbu.
Edilul sef a mai precizat ca economiile la cheltuielile cu salariul se vor inscrie la 15%, iar 5% va reprezenta o reducere a cheltuielilor cu materialele (birotica, etc), iar economia anuala per total va fi de circa 50 de miliarde de lei vechi.
Primarul Barbu a mai spus ca intr-o saptamana se va finaliza noua organigrama, iar in luna iunie aceasta va fi supusa aprobarii consilierilor locali.
Asadar, la directiile din cadrul Primariei, primele vizate sunt functiile intermediare (sefii de servicii, etc), cei care urmeaza sa iasa la pensie sau cei care cumuleaza pensiile cu salariul…
“Nu se vor da afara 10 muncitori ca sa se tina un sef, ci invers… Cel mai probabil dispare notiunea de sef birou, sef serviciu…”, a conchis edilul sef.

Despre autor

-