Publicat : mie, feb. 13th, 2013

Sistemul „win-win” – colaborare in interesul ambelor parti

Sistemul „win-win” – colaborare in interesul ambelor parti

Sistemul „win-win” – colaborare in interesul ambelor parti

Aceasta strategie este de origine americana, iar in cadrul acestor negocieri, fiecare parte se concentreaza pe realizarea unui acord final favorabil, atat pentru sine cat si pentru cealalta parte. Este un procedeu care se realizeaza prin cooperare, intelegere si concesii.

Am ajuns sa aflam despre aceasta „strategie”, incercand sa obtinem informatii de interes public de la directorul Directiei de Taxe si Impozite Locale Giurgiu, Laurentiu Tintea.

„Personal, sunt un adept al sistemelor de negociere, si in special al acestui sistem – win-win. Este o varianta prin care toti au de castigat. Am studiat in amanunt problematica, iar Codul Fiscal prevede clar ca, in cazul inlesnirilor la plata prin esalonari, prezentarea de garantii de catre contribuabilul cu restante, este permisa (ipoteca, gaj, etc…). Ei bine, in acest sens, lucrez la un proiect de hotarare pe care sa-l supun dezbaterii Consiliului Local. Este un nou mod de a esalona datoriile firmelor care sunt in dificultati de plata, prin prezentarea de garantii si esalonarea de pana la doi ani a datoriilor acestora… Este, spun eu, o metoda benefica si pentru contribuabilul respectiv, pentru ca restantele se trec <<la curent>>, iar noi ii oferim o gura de oxigen… Personal, cred ca este o mana intinsa, mai ales mediului de afaceri. Iar acest sistem – win-win, este unul folosit cu succes si in Romania de cativa ani buni ”, a precizat directorul DITL Giurgiu.

Evident ca se va stabili un plafon minim si unul maxim, si se vor esalona tot ce inseamna datorii fiscale, cu exceptia amenzilor…

Iar de castigat are toata lumea – si administratia locala, si agentii economici sau contribuabilul persoana fizica.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. ionescu spune:

    Cunosc sistemul, este bun ptr firmele primarului sau ale prietenilor.Adică, dacă ai datorii din taxe şi impozite, faci eşalonare ca să scapi de penalităţi, dar nu se face ptr oricine. Şi pui gaj un jaf de maşină de care oricum nu ai nevoie. Pe urmă nu mai plăteşti nimic şi laşi Primăria să îţi ia jaful de maşină ca să o vândă, să recupereze banii. Bineînţeles că nu o cumpără nimeni, dar tu ai scăpat de datorii