Publicat : lun, mart. 30th, 2015

Solutii pentru atragerea de investitori in Zona Libera Giurgiu

R. CucIn cadrul unei conferinte de presa, directorul Zonei Libere Giurgiu, Razvan Cuc, a declarat ca in sedinta ordinara a Consiliului local din luna aprilie, va introduce un proiect de hotarare care va viza relansarea activitatii in Zona Libera, un proiect care va fi benefic atat pentru Administratia Zonei Libere cat si pentru investitori…

„De ani buni, Zona Libera nu mai ofera facilitati pentru investitori, iar una dintre preocuparile noastre este si aceea de a cauta solutii pentru atragerea de noi investitori. Proiectul pe care vrem sa il propunem atentiei si votului consilierilor municipali vizeaza un termen de sase luni de gratie la plata redeventei pentru investitorii care concesioneaza teren in Zona Libera. Sigur ca vom lua si masuri de securizare a acestei facilitati, astfel ca in contract vor fi stipulate si conditiile clare in care se acorda aceasta”, a precizat Razvan Cuc.

Directorul Zonei Libere Giurgiu a mai precizat si faptul ca aceasta facilitate se acorda si firmelor care vor sa obtina finantari din fonduri UE… In final, Razvan Cuc si-a manifestat ingrijorarea cu privire la pozitia pe care o vor adopta in CL, consilierii PNL…

„Am semnale ca in sedinta de Consiliu local in care vom prezenta acest proiect, consilierii PNL vor face opozitie… O opozitie inutila si neargumentata”, a mai declarat Razvan Cuc.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Astazi, 02.04.2015 in urma unui articol aparut pe site-ul “Giurgiul pe surse” , o doamna a venit cu urmatoarea propunere : “daca sumele de bani solicitate de Biserica vor fi alocate prin taieri de la alte institutii ,sunt de acord cu pozitia domnului consilier!pana la urma oamenii au nevoie de sprijin financiar si acesti bani, daca exista , trebuie sa ajunga la ei si nu la interpusi,indiferent cine sunt acestia!” .
  Cred ca ideea este foarte buna , din moment ce exista 4 miliarde de lei, bani liberi in Consiliul Judetean , acesti bani ar trebui sa ajunga direct persoanelor nevoiase.
  De aceea, la un cuantum de aproximativ 1.000 ron /ajutor , aproximativ 400 familii din Giurgiu ar putea beneficia de acest sprijin . Deja ideea am impartasit-o si altor Consilieri Judeteni din toate partidele .
  Pana maine ii voi contacta pe toti si voi propune in plenul sedintei distribuirea acestor bani .
  Pentru a accesa aceste ajutoare procedura este urmatoarea: se depune la Registratura Consiliului Judetean o cerere scrisa de mana dar motivata, care sa contina cuantumul venitului pe persoana ( membru familie lunar) si nevoile medicale care fac ca acest venit sa fie insuficient . Toate acestea vor fi justificate de xerox-uri dupa documente ( bonuri de pensie sau salariu , adeverinte medicale, bilete de internare , retete , etc. etc ) .
  Subliniez ca acest demers este transpartinic , nu este meritul unui partid anume ci este dreptul dumneavoastra sa beneficiati de acesti bani.

 2. Ca de obicei BISERICA cere bani de la bugetul Consiliului Judetean . Cum CJ nu are tiparnitza proprie de bani inseamna ca acesti bani trebuie luati din alte locuri : sanatate , dezvoltare , invatamant, bolnavi cu boli incurabile…etc
  In sedinta din 3.04.2015, 54 de persoane aflate in situatii disperate (boli grave,ireversibile si fara venit ) din intreg teritoriu judetului au solicitat disperat ajutor de la Consiliu .
  BISERICA a cerut o suma de 2 ( doua ) ori mai mare decat toti cei 54 de oameni la un loc a caror viata in multe cazuri chiar depinde de acest ajutor. Cati altii necajiti mai sunt in judet care ar avea nevoie de bani ?
  Dar banii nu sunt ai consilierilor judeteni ci ai Dvs , ai alegatorilor .Asa ca va intreb : SUNTETI DE ACORD CA ACESTI BANI SA FIE DATI BISERICII ?

  1 MANASTIREA SF. M. MC. GHEORGHE GIURGIU 70.000
  2 PAROHIA BUNA VESTIRE GIURGIU 40.000
  3 PAROHIA CHIRIACU-BISERICA ADORMIREA MAICII DOMNULUI 8.600
  4 MANASTIREA SF. IOAN RUSUL 20.000
  5 PAROHIA SF MARTIRI BRANCOVENI 50.000
  6 EPISCOPIA GIURGIULUI 40.000
  7 PAROHIA SF. M. MC. GHEORGHE 40.000
  8 PROTOIERIA BOLINTIN 30.000
  9 PAROHIA BOLINTIN VALE II 20.000