Publicat : lun, nov. 9th, 2015

Sondajul PNL se desfasoara cu „discretie maxima”

sediul-PNLIntr-o recenta conferinta de presa, copresedintele PNL Giurgiu, Gheorghe Stefan a facut o declaratie cel putin ciudata. Domnia sa a fost intrebat daca a inceput sondajul intern al PNL deoarece, municipiul fiind relativ mic, niciunul dintre jurnalisti nu a remarcat prezenta operatorilor pe teren.

„Sondajul intern a inceput joia trecuta (conferinta de presa a avut loc vineri, 06 noiembrie – N.R.) si se va finaliza vinerea viitoare (13 noiembrie – N.R.). Sondajul se efectueaza pe un esantion de 800 de persoane, iar tinerii care sunt operatori ai acestui sondaj nu au fost simtiti, deoarece li s-a cerut discretie maxima (!!!). Tinerii lucreaza pe tableta si acolo unde intervieveaza o persoana care prin raspunsuri arata ca apartine unei formatiuni politice, se anuleaza chestionarul. Rezultatele vor fi facute publice, pentru ca avem doi candidati care s-au inscris public in aceasta cursa”, a declarat Gheorghe Stefan.

Marturisim ca este destul de greu sa ne imaginam „discretia maxima”, dar si logica acelei „recomandari”. Daca esantionul este de 800 de persoane si 100 dintre acestea sunt „sterse” pentru banuieli de partizanat politic, ce relevanta mai are sondajul? Pentru ca, din cate stim, sondajele se fac dupa formule matematice si sociologice bine stabilite, iar rezultatele pot fi influentate nu numai prin intrebari, dar si prin nerespectarea stricta a formulelor cu pricina.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. kiki spune:

    Se face sondajul la Giurgiu cum a fost facut cel de la Mîrsa de catre firma nova force .primarul comunei a fost anuntat de catre dumitru beianu ca in ziua cu pricina se face sondaj de opinie .tinerii cu sondajul erau pe o parte si primarul penal pe partea cealalta.si uite asa sondaj nu gluma.