Publicat : mar, ian. 19th, 2016

“Spiritul civic”, marota de pe facebook

fb 3 ok jpgTinerii frumosi si liberi “au napadit” retelele de socializare cu o campanie furibunda impotriva autoritatilor locale. Ca n-au oprit viscolul, ca n-au curatat drumurile de omat, iar daca au curatat de ce au strans zapada in mormanele din intersectii, etc.
Sigur ca nu este confortabil pentru nimeni “sa morfoleasca” zapada, sa se fereasca pe trotuare, sa isi deszapezeasca autoturismul sau sa isi curete zapada de pe trotuare sau scara blocului. Din pacate nu traim la tropice (Doamne fereste – am fi avut probleme cu ploile) si lucrul asta se vede cu ochiul liber. De aceea, trebuie sa ne asumam iarna, dar si ceea ce trebuie sa facem. Pentru ca traim intr-o comunitate numita oras. Este foarte adevarat ca platim taxe si impozite, dar intreb – daca era o alta calamitate (cutremur, inundatie sau o alta dezlantuire a fortelor naturii) – cum am fi reactionat? “Sa faca NUMAI autoritatea locala, ca d-aia platesc taxe si impozite?”.
fb -xReactia este legitima pana la un anumit punct. Punctul in care autoritatile locale sunt depasite de situatie. Si toata comunitatea trebuie sa se mobilizeze sa dea o mana de ajutor. A pune mana pe lopata, nu inseamna sa deszapezim heirupist, ci sa ne facem fiecare treaba in dreptul nostru. Sa ne curatam autoturismul parcat pe partea carosabila si sa facem loc utilajelor, sa ne curatam zapada din fata blocului sau a casei in care locuim…
fb 4Din pacate, spiritul civic al unor tineri frumosi si liberi s-a manifestat numai pe retelele de socializare (facebook). Un spirit civic bine politizat, care semana mai degraba cu o campanie electorala bine pusa la punct.
Am surprins luni, lucratori de la GSL care deszapezeau autoturismele parcate in jurul scolii nr. 8 pentru a putea intra cu utilajele de deszapezire. Am vazut strazi intregi cu autoturisme neclintite din loc, care ingreuna vizibil actiunea utilajelor. Scari de bloc unde nimeni nu a folosit lopata, sau sedii de partid in care cu greu se putea intra.
Marota pe care o folosesc tinerii frumosi si liberi, stand comod in cafenele, cade in ridicol in fata evidentelor.fb 5fb x1fb 2fb 1

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. manuko spune:

    Ca sa ma exprim in trend, scurt si la obiect: Pentru acest articol aveti un mare LIKE !