Publicat : Dum, oct. 1st, 2017

Şpriţ transpartinic si nostalgic pe malul Dunarii

spritz NTGPSambata, putin dupa ora pranzului, patru politicieni din Giurgiu s-au intalnit la un spritz… transpartinic, cu o puternica nuanta nostalgica.”Nostalgie”, pentru ca cel putin trei dintre cei prezenti la masa „au supt” la aceeasi mama politica – PDL: Toma Petcu, Gheorghe Stefan si Nelu Simion. Cel de-al patrulea tocmai ce a devenit antebratul drept (nu se putea sa fie stang, nu?) al lui Toma Petcu, in mana caruia va fi cutitul si „Painila” organizatiei municipale ALDE – Adrian Cindea (patronul brutariei Painila).
Cei patru au zabovit cateva ore la un restaurant din Giurgiu situat pe malul Dunarii, unde au mancat si au baut cate un sprit transpartinic tovarasesc. Dupa mimica, pareau foarte interesati de o fuziune prin absorbtie, stiut fiind faptul ca Ghgeorghe Stefan nu prea se mai simte bine prin PNL, iar Nelu Simion are o aversiune aproape fizica fata de Marin Anton.
Sigur ca lucrurile nu se vor intampla foarte repede, insa acest al doilea pas a fost facut (primul a fost cel de tatonare si discutii telefonice).
Vecinii de masa si chelnerii i-au auzit pe cei patru depanand amintiri comune pedeliste, cu privirile umede si duse pe luciul Dunarii… Cel mai probabil, Toma Petcu si-a amintit cu nostalgie si de perioada meteorica dar fulminanta de la PNL, cand „Imparatul” l-a propulsat arzand etape importante… Ionel Simion le-a povestit cu glas stins de vremea cand PDL-ul era PD si cand berbecutii se invarteau singuri pe protap, iar vinul galgaia precum Dunarea la Cazane…
Gheorghe Stefan si-a amintit cate putin din fiecare… partid. Cel foarte mic pentru care a candidat demult, tare demult, apoi perioada frumoasa de la PDL, de pe urma careia a ramas cu un sediu pe persoana fizica (cumparat, desigur) si cu ochii scanteind si dintii scrasnind si-a amintit si de perioada penelista…
Doar Adrian Candea nu si-a amintit nimic… Dar va avea timp sa dospeasca si sa framante amintiri dupa ce se va coace numirea lui in fruntea aldistilor de la municipiu.

Despre autor

-