Publicat : lun, mai 23rd, 2016

Strategia de dezvoltare durabila a municipiului – un program coerent si realist

COPERTA Picture1 - CopyStrategia de dezvoltare durabila, propusa de NICOLAE BARBU este singurul program realist propus de un candidat la Primaria Giurgiu. Este un program bazat pe realitatile municipiului Giurgiu in contextul integrarii in Uniunea Europeana, a atragerii de fonduri UE si este structurat in cinci directii clare.
“Experienţa celor patru ani în administraţie, prin demnitatea de primar pe care mi-au încredinţat-o cetatenii orasului, m-a ajutat să gândesc şi să creez, împreună cu specialişti din Primărie şi din domeniu, o STRATEGIE DE DEZVOLTARE DURABILĂ a municipiului, bazată pe priorităţi CHEIE orientate spre nevoile de dezvoltare a oraşului, dar şi spre satisfacerea cerinţelor cetăţenilor. Faptul că în perioada exerciţiului financiar european trecut, 2007 – 2013, Primăria nu a depus proiecte pentru dezvoltarea urbană, a constituit un handicap major în crearea condiţiilor de continuare a dezvoltării în perioada 2014 – 2020.
Prin strategia adoptată în acest moment am fost nevoiti să preluam şi din nerealizările anilor precedenţi, sub sancţiunea că multe investiţii eligibile în perioada trecută (2007-2013), nu mai sunt finanţabile din fonduri europene în perioada aceasta (2014-2020)”, precizeaza primarul NICOLAE BARBU.
Primarul NICOLAE BARBU si echipa sa au structurat dezvoltarea durabilă a oraşului în cinci direcţii şi programe de finanţare:
I. GIURGIU ORAŞ MODERN
II. GIURGIU ORAŞ EFICIENT ENERGETIC (VERDE)
III. GIURGIU ORAŞ CULTURAL, TURISTIC ŞI EDUCAT
IV. GIURGIU ORAŞ SIGUR
V. GIURGIU ORAŞ SĂNĂTOSLayout 1
Fiecare direcţie conţine proiecte viabile, unele depuse chiar la autoritatea de management a acestora în vederea evaluării şi aprobării finanţării. Aceste proiecte sunt incluse în STRATEGIA INTEGRATĂ DE DEZVOLTARE URBANĂ a municipiului Giurgiu – document programator fără de care nu este posibilă atragerea niciunui Euro din fonduri europene.
“Poate că abordarea este un pic cam tehnică, dar doresc să fiu evaluat de către giurgiuveni din punct de vedere al capacităţii mele de a realiza proiecte pentru Giurgiu, de a obţine fonduri europene şi de a asigura o creştere a atractivităţii şi accesibilităţii municipiului Giurgiu prin dezvoltarea integrată şi durabilă a acestuia.
Aceste direcţii vor conduce la o revitalizare economică şi socială a municipiului, si implica asigurarea unui standard de viaţă ridicat prin dezvoltare economică echilibrată utilizând forţa de muncă locală şi nu în ultimul rând servicii sociale şi de incluziune socială pentru mediile sărace.
Realizarea acestor priorităţi va conduce la un oraş dezvoltat pentru cetăţeni.
Poate că prin vizualizarea proiectelor la care am lucrat veţi spune că nu sunt realizabile, dar eu vă promit, aşa cum am promis şi în 2012 şi m-am ţinut de promisiune, că toate aceste proiecte suntfinanţabile din fonduri europene, naţionale şi locale şi voi obţine aceste finanţări pentru finalizarea lor.
Aceasta este cauza pentru care vin în fața giurgiuvenilo pentru un nou mandat de Primar – doresc să realizez aceste proiecte la care am muncit timp de 4 ani” – NICOLAE BARBU.b 1b2 b4b6b5b7

 

Articol comandat de PSD Giurgiu

Editat de SC DUNAV MEDIA SRL

CF. AEP – 21160002

Mandatar Financiar – Cojocaru Dorin

Despre autor

-