Publicat : vin, iul. 21st, 2017

Strazile din zona Ramadan, la finantare pentru asfaltare prin PNDL II

stradaMiercuri, 20 iulie, Ministrerul Dezvoltarii a transmis autoritatilor din Giurgiu care sunt cele 191 de proiecte care au fost acceptate pentru finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL II).
Municipiul Giurgiu, care pana in acest an a fost vaduvit constant de fonduri guvernamentale va primi de aceasta data finantare pe mai multe proiecte: asfaltarea strazilor din zona Ramadan, Sloboziei, Balanoaiei si utilarea a trei unitati de invatamant din municipiu cu mobilier nou.
Primarul Nicolae Barbu, prezent la o conferinta de presa la sediul PSD Giurgiu a oferit mai multe amanunte despre aceste proiecte…barbu PNDL“Zona de case Ramadan intra deja in finantare pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL II). Noi, municipalitatea facusem deja toate demersurile si eram pregatiti sa incepem lucrarile in aceasta toamna folosind fondurile Primariei… Licitatiile sunt demarate deja, iar saptamana trecuta am avut intalniri cu proiectantii pentru dimensionarea corecta a canalizarii pluviale din zona respectiva in asa fel incat debitul de pe toate aceste strazi sa poata fi preluat de canalul colector…
Este vorba de 34 de kilometri de strazi care vor fi asfaltate, din care, 27 de kilometri se fac pe PNDL. Restul de 7 km reprezinta strazile principale (soseaua Balanoaiei, Ghizdarului, strada Alexandriei si strada Sloboziei), care se vor asfalta prin Programul Operational Regional (POR) – Dezvoltare Durabila – Axa 4, pentru care am depus proiectele.
Putem spune ca dupa ce vom finaliza proiectele pe PNDL si POR – Axa 4, in municipiul Giurgiu vor fi inca 41 de strazi asfaltate sau reasfaltate. Mai adaugam cele 20 de strazi asfaltate pe fonduri locale in primul mandat, plus inca 5 km pe soseaua Bucuresti si soseaua Prieteniei pe proiecte transfrontaliere…
Nu vreau sa fiu rautacios, dar pot spune ca il depasesc pe cel care spunea ca isi va marca mandatul de primar prin kilometri de asfalt…
Cine va veni dupa mine la Primarie va trebui doar sa dezvolte pe domeniul Smart City, pentru ca, dupa finalizarea acestor proiecte, la nivel de utilitati municipiul Giurgiu va fi la nivel European”, a precizat edilul sef al municipiului.
Tot prin PNDL sunt finantate trei proiecte la scoli: Scoala nr. 8, Colegiul “Ion Maiorescu” si Colegiul Tehnic Viceamiral Ioan Balanescu, pentru dotarea cu mobilier a acestor unitati de invatamant. Primarul Barbu a spus ca si in acest caz se vor demara procedurile de licitatii pentru achizitia mobilierului si se vor face toate lucrarile la cele trei scoli din fondurile Primariei, pentru a se crea conditiile necesare utilarii cu mobilier nou.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Ioana spune:

    Mă întrebam. ….oare strada Oltului chiar este uitată de timp?