Publicat : joi, mai 19th, 2016

Tică, păi ce-ai făcut mă nene, mă?

livret copy copyIntr-o recenta conferinta de presa, candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean, Dumitru Beianu, “a lansat un atac dur la adresa adversarilor politici din PSD”. Ei, si? E campanie electorala, iar in campanii de acest gen, adversarii (politici, evident) se ataca reciproc. Numai ca Beianu, “acest” Tica al politicii locale (cum l-ar apela Lucian Iliescu) isi da singur cu dreapta in stanga. Ia cititi ce a declarat Tica al nostru:
„Au fost mulţi dintre cei care au plecat din PNL convinşi fiind că Bădălău s-a schimbat, că s-a rebranduit într-o postură care să servească intereselor comunităţii. Însă, s-au înşelat pentru că avem parte de aceiaşi oameni interesaţi doar să ia cât mai mult din banii publici şi să-i treacă în dreptul lor, indiferent că vorbim de zeci, sute de hectare de teren, indiferent că vorbim de lucrări foarte mari, indiferent că vorbim orice ar servi unor interese personale. (…). Asistăm la asaltul unor persoane care nu au realizat nimic ani de zile, cumpărând presă şi voturi, cumpărând dacă vreţi şi speranţe să câştige din 2016 până în 2020, şi să subordoneze tot ce ne-am dorit noi să se întâmple bun în judeţ în interese personale”.
Carevasazica, interese personale, nu-i asa? Pai haideti sa vedem negru pe alb, “cu docomente”, care-i spilul cu interesele personale, cand dom’ Tica era ditamai presedintele Consiliului Judetean, si mai incoace, cand pastorea judetul din postura de administrator public. Si nu vorbim de proiecte nefinalizate, de corectii, de competenta sau incompetenta PNL, care ne-ar putea costa milioane de euro… Nu. Vorbim de bani publici. De sume imense care in decursul anilor au luat drumul catre SC Romprod SRL, societate care patroneaza Valahia TV si site-ul Informatia de Giurgiu.
Incepem cu sumele incasate de-a lungul anilor de la Primaria Giurgiu, cu specificatia ca lipsesc anii 2004, 2005, 2006 si 2007…
1. Servicii de transmitere a inregistrarilor sedintelor Consiliului Local Municipal, de realizare si de difuzare de materiale audiovizuale de promovare a proiectelor si activitatilor de larg interes local – contract nr. 21940/01.09.2008 – societatea SC Romprod SRL valoare: 299.965,68 lei (inclusiv TVA);
2. Mediatizarea avantajelor utilizarii energiei solare pentru cladirile noi si cele existente din municipiul Giurgiu – activitati din cadrul proiectului PRO-STO – mediatizare video – contract nr. 16802/30.09.2010 – societatea SC Romprod SRLvaloare 3.800 lei (inclusiv TVA)
3. Servicii de transmitere a inregistrarilor sedintelor Consiliului Local Municipal, de realizare si de difuzare de materiale audiovizuale de promovare a proiectelor si activitatilor de larg interes local – contract nr. 321/07.10.2011 – societatea SC Romprod SRL – valoare: 44.000 lei (inclusiv TVA);
4. Prestari servicii privind difuzarea unor informatii de interes public legate de hotararile si activitatile Consiliului Local si Primariei Municipiului Giurgiu si a serviciilor publice subordinate Consiliului Local – contract nr. 1532/27.01.2012 – societatea SC Romprod SRL – valoare: 69.440 lei (inclusiv TVA);
5. Prestari servicii de transmitere a inregistrarilor sedintelor Consiliului Local Municipal, de realizare si de difuzare de materiale audiovizuale de promovare a proiectelor si activitatilor de larg interes local – contract nr. 2155/09.02.2014 – societatea SC Romprod SRL – valoare: 44.000,05 lei (inclusiv TVA).
Asadar, un total de peste patru miliarde si jumatate. La aceasta suma nu putem sa nu adunam si cei peste sase miliarde de la CJ, astfel ca in patru ani, Tica cel cinstit si corect a acumulat peste 10 miliarde de lei vechi.
ATENTIE, nu am adaugat aici sumele incasate de la directiile din subordinea Consiliului Judetean, pe vremea cand presedinte al CJ era chiar Dumitru Beianu. Si nici aparatura pe care i-a facut-o cadou Lucian Iliescuin valoare de 1,7 miliarde de lei vechi.
Ca un fapt divers (de un milliard de lei!!), in anul 2014, cand era numit de Vasile Mustatea in functia de administrator public al judetului, Romprod-ul lui Dumitru Beianu avea urmatoarele contracte:
– cu CJCPCT (Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Giurgiu) – 37.125,60 lei (in perioada 01.07. 2014 – 31.12.2014);
– cu Teatrul Tudor Vianu – 58.311 lei (in perioada 01.04.2014 – 31.12.2014 – perioada in care purtatorul de cuvant al PNL din acea perioada, Elsa Joanta, facea apel la presa locala pentru ca angajatii teatrului sa isi poata lua salariile);
– Cu CJ Giurgiu – Proiect JAMES – 2.450 lei – 21.01 2014 – 26.01.2014.
– TOTAL= 97.886,6 lei – aproape un milliard de lei vechi.
Nu-i asa ca sunt bani publici? Bani incasati din bugetul local al judetului si municipiului? Sunt sau nu sunt interese la mijloc? Intrand in logica lui Beianu, intelegem ca Tica al nostru era abonat la bani publici, nu-i asa? Si atunci, cine vorbeste? Sau, ca sa ramanem in acelasi ton – Cine de cine vorbeste?
Tica, pai ce declaratie ai facut, ma nene ma?

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Membru PNL spune:

    BEIANU D-TRU NICI NU TREBUIE SA MAI APARA IN CONFERINTA DE PRESA DE LA PNL ESTE UN MARE NESIMTIT
    O JIGODIE