Publicat : mie, iul. 6th, 2016

Toleranta zero pentru cei carora nu le place munca

barbu-4In cadrul unei conferinte de presa sustinuta de primarul Barbu in urma cu doua saptamani, edilul sef a facut cateva declaratii care le-au dat fiori reci celor obisnuiti sa traiasca din ajutoare sociale si din masa zilnica de la Cantina de Ajutor Social. Sigur ca s-au gasit si “samariteni” pe anumite site-uri, care au criticat declaratia primarului, aceleasi site-uri care au deplans faptul ca ghetoul Istru trebuie igienizat sau chiar desfiintat din cateva motive pe care le gandesc toti giurgiuvenii de buna credinta, insa putini au curajul sa il spuna cu voce tare: infractionalitate, cersetorie, mizerie…
Asadar, primarul Barbu a declarat cu subiect si predicat ca in acest mandat, numarul celor care beneficiaza de sprijine materiale se va diminua drastic.
“Nu pornesc razboaie sau batalii,  mai ales ca in acest moment nu mai sunt fortat de cinevă sa acord  aceleasi sprijine financiare de dragul de a le acorda, pentru ca persoanele respective sunt propuse de grupul local pentru incluziunea romilor sau de altcineva. Veti vedea toleranță zero la aceste acordari de sprijine financiare pentru cei care nu au niciun venit, dar nici nu muncesc. Nu este obligatia Primariei sa ii sustina, atata timp cat ei nu-si doresc să munceasca, De multe ori se foloseste ca pretext faptul ca nu isi gasesc loc de munca, dar aceste locuri de munca exista in realitate. La spatii verzi nici pabna in acest moment nu sunt  ocupate posturile. Sunt unii care vin, stau cateva zile si apoi pleaca.
Din cei  800 de beneficiari de ajutoare sociale  de stat, doar 40  vin la munca, si nici acestia constant, în timp ce 760 de persoane isi iau concedii medicale. Nu stiu care sunt medicii care dau astfel de certificate sau scutiri, din care reiese ca persoanele scutite sufera de afectiuni care nu le permit sa adune iarba. In schimb, aceleasi persoane sunt foarte prolifice la capitolul natalitate,”, a precizat edilul sef.
Primarul Nicolae Barbu a abordat in aceeasi nota si persoanele care sunt abonate la cantina de Ajutor Social. El a precizat ca sunt familii care au multi copii, dar unde nimeni nu munceste si toti traiesc din hrana pe care Cantina le-o ofera zilnic. lazy 1

Despre autor

-