Publicat : mie, iul. 8th, 2015

Trei persoane sunt “responsabile” de implementarea unui proiect de 16,5 milioane de euro la Giurgiu

responsabili proiectVorbind despre proiectul “High Performance Green Port” Giurgiu, primarul Nicolae Barbu a facut apel la un… proverb: “La placinte inainte, la razboi, inapoi”…

Edilul sef al municipiului a precizat ca trei persoane sunt “responsabile” de implementarea acestui proiect la Giurgiu – un proiect de 16,5 milioane de euro.

“Este un proiect depus si aprobat direct la Bruxelles, finantat din fondurile de coeziune ale Romaniei si, conform Strategiei Dunarii finanbtat 85% finantare europeana si 15% cofinantare nationala… O sa vedeti poze, se vor duce unii si altii sa se fotografieze langa lucrari (pentru ca se apropie campania electorala, nu-i asa? – N.R.)…

Una dintre cele trei persoane este domnul Ralph Gallob – presedintele Industrie Logistik Linz si reprezentantul Indusdtrie Logistik Romania (ILR). Domnia sa a crezut in Giurgiu si in asezarea geopolitica a Giurgiului. De doi ani de zile a facut lobby si a prezentat la toate intalnirile sale internationale aceasta facilitate si oportunitate de dezvoltare a orasului nostru in contextul Strategiei Dunarii.

A doua persoana implicata activ in demararea si derularea acestui proiect este Razvan Cuc – directorul Zonei Libere Giurgiu. Nu a fost simplu sa depunem dosarul cu proiectul, sa luam toate avizele necesare de la ministere, dar domnul Razvan Cuc a mers zile intregi cu dosarul la Ministerul Transporturilor, apoi la Ministerul Fondurilor Europene… Le-a explicat ce contine dosarul, care sunt oportunitatile si asa am reusit sa obtinem avizele si sa depunem proiectul in ultimul moment. Pentru tot acest effort, Razvan Cuc merita toate laudele si consideratia…

A treia „persoana”, cu voia dumneavoastra este echipa din Primarie, care impreuna cu mine a prezentat proiectul la ultimele doua Forumuri privind Strategia Dunarii. La toate intalnirile pe care le-am avut la Bucuresti, Bruxelles, Linz si la Viena am vorbit despre oportunitatea si valoarea acestui proiect. Toate aceste actiuni au fost consemnate in documentatiile de sustinere… Toate materialele publicitare, CD-urile pe care le-am dat oficialilor de la toate aceste intalniri au contat foarte mult in economia acestui important proiect.

De aceea spun ca o sa apara multi care o sa spuna ca este frumos, necesar, ca au fost si ei pe acolo, ca au oarecari contributii… Vor ramane la capitolul de postaci si… pozari”, a declarat Nicolae Barbu.

“High Performance Green Port” Giurgiu este un proiect de 16,5 milioane de euro in care sunt implicati trei parteneri: ILR, Zona Libera Giurgiu si Primaria Giurgiu. Zona libera va finaliza 1,4 km de drum si isi va repara si moderniza cheul (valoare 1,8 milioene de euro). Primaria asigura amenajarea terenului si amenajeaza peisagistic toata zona respectiva plus trecerea la nivel de cale ferata (in valoare de 1,5 milioene de euro). Constructia halei trimodale va fi facuta de ILR (in valoare de peste 14 milioene de euro).

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Gheorghe spune:

  Vă este frică domnule edil sef?
  De aceea incercati sa va luati de domnul Floricel, care incearca sa faca ceea ce dumneavostra trebuia sa faceti pentru acest oras. Nu prea va respectati promisiunile, unde sunt locurile de munca de care vorbeati in campanie? Tot orasul este plin de gropi, de gunoaie si multi someri.Nu va mai faceti vise, nu aveti sanse de un nou mandat.Toata lumea stie ca sunteti in functie datorita domnului deputat. Deschideti ochii….oamenii nu mai va vrea.

 2. anton spune:

  RUȘINE d-le primar pentru toate afirmațiile pe care le faceți vis-a-vis de deputatul Nicolae Florian. Cum puteți să spuneți asemenea aberații.
  Ați uitat cum în mijlocul orașului ați afirmat că datorită lui sunteți primar?
  Ați fost invitat de atâtea ori la întâlnirile organizate de d-l deputat cu privire la proiectele pentru orașul și județul Giurgiu (solicitați proiectele pe care d-l deputat le are cu podul de la Grădiștea) și nu ați binevoit să participați, de aceea nu ”știți” implicarea d-lui deputat. Am uitat, d-voastră ori erați în concediu ori aveați ședință de consiliu local (organizată ad-hoc).
  Treziți-vă din acest vis frumos că datorită promisiunii dvs. Florian Nicolae a ajuns deputat. Adevărul este că până să ajungeți primar, Florian Nicolae era un ”nimeni”. ”Cât de naiv poți fi să crezi așa ceva”.
  Care sunt acei colegi de partid care vă repoșează așa zisă ”susținere” a d-lui Florian?.
  Pe dvs. vă interesează cât a cheltuit pentru aducerea acestor personalități în Giurgiu în loc să vă preocupe starea orașului, care este DEPLORABILĂ.
  Cheltuielile (din surse proprii) cu personalitățile pe care care le-a adus la primărie v-au interesat vreodată?
  ” Daca am putea vedea ce este in inima fiecarui dusman al nostru, am gasi atata suferinta si necaz ca ne-ar apuca imediat MILA”