Publicat : mie, mai 17th, 2017

Un proiect de 3 milioane de euro va da viata Canalului Sf. Gheorghe

DSCF0192Trei milioane de euro, acesta este bugetul proiectului transfrontalier: ”Dezvoltarea fluviului Dunărea pentru o mai bună conectivitate a Euroregiunii Ruse-Giurgiu cu coridorul Pan-European de transport nr. 7”, care prevede amenajarea unui sector al Canalului Sfantul Gheorghe. Finantat cu fonduri europene nerambursabile, proiectul este depus in parteneriat cu Primaria Ruse si are o valoare totala de peste 7,3 milioane de euro.
Durata de implementare a proiectului este de 30 luni, adică până în octombrie 2019.cIn cadrul unei conferinte de presa, primarul Nicolae Barbu a precizat ca, in ciuda unor comentarii rautacioase de pe retelele de socializare, realizarea acestui proiect aduce si locuri de munca, atat in perioada de constructie cat si in cea de exploatare a investitiei.
“Amenajarea se va realiza pe malul Canalului Sfântul Gheorghe, pe Aleea Plantelor, vis-a-vis de sediul Administraţiei Domeniului Public şi Privat (ADPP) Giurgiu şi conţine executarea mai multor lucrari… Va fi construit un cheu de peste 200 de metri lungime, o platforma portuara de peste 3.300 mp si o cladire administrativa. Nu va lipsi nici zona de reparatii nave, zonele de andocare, drumurile de acces, amenajari peisagistice si spatii de relaxare”, a declarat edilul sef.
Asadar, pana la sfarsitul anului 2019, zona in care acum se afla o serie intreaga de improvizatii isi va schimba fata…j

Despre autor

-