Publicat : vin, iul. 7th, 2017

Unda verde pentru… Portul Verde si de Inalta performanta Giurgiu

AZLVineri, 7 iulie s-a dat unda verde lucrarilor pe care Administratia Zonei Libere Giurgiu le va efectua in cadrul proiectului cu finantare de la Comisia Europeana “Portul Verde si de Inalta Performanta Giurgiu”.
In cadrul unei conferinte de presa, directorul Zonei Libere Giurgiu, Liviu Cartojan a declarat ca din anul 2013 si pana acum au fost parcurse toate etapele initiale ale proiectului, iar etapa urmatoare este constructia. In acest sens s-a dat deja ordinul de incepere a lucrarilor din data de 10 iulie 2017.
“Finantarea acestui proiect, in care suntem in parteneriat cu Primaria Giurgiu si cu ILR Industries Linz – Romania este sub forma de fonduri structurale nerambursabile in procent de 85%, restul de 15% fiind suportat din surse proprii. Proiectul are o valoare de circa 16 milioane de euro, din care 548.478 euro constituie alocarea pentru lucrarile de la Zona Libera, iar aproape 2 milioane de euro pentru Primaria Giurgiu”, a spus Liviu Cartojan.
Directorul Administratiei Zonei Libere Giurgiu a precizat si care sunt lucrarile care se executa in Zona Libera, punctand faptul ca licitatia a fost castigata de doua firme si ca pana in la sfarsitul anului lucrarile vor fi finalizate. Este vorba despre urmatoarele lucrari:
– Reabilitare drum aferent zonei portuare din incinta Zonei Libere Giurgiu;
– Extindere si modernizare cheu din incinta Zonei Libere Giurgiu.
Prezent la eveniment, primarul municipiului, Nicolae Barbu a apreciat eforturile echipei din Zona Libera care s-a ocupat de proiect si a precizat ca in scurt timp, partea din proiect care revine Primariei – eliberarea terenului – va fi finalizata.
“Va felicit pentru modul in care ati gestionat proiectul. Stiu ca nu este simplu, insa partea cea mai grea a fost pana aici (selectare oferte, caiet de sarcini, licitatii, contestatii, etc.), insa acum veti merge in linie dreapta… Si in cadrul partii de proiect care a revenit Primariei au existat probleme pe care nu le-am prevazut, insa pentru ca lucram direct cu Comisia Europeana, relatiile sunt mult mai relaxante si transparente, iar problemele s-au rezolvat rapid, fara sa greveze Primaria cu cheltuieli suplimentare”, a precizat edilul sef.
Nicolae Barbu a mai spus ca dupa finalizarea proiectului, in anul 2018, Primaria va amenaja zona din jurul constructiei (zona verde si parc de joaca pentru copii).
Si Aurelia Dobre, director economic al Zonei Libere Giurgiu a felicitat echipa care s-a ocupat de proiect si a multumit europarlamentarului Adriana Ticau, vicepresedinte al Comisiei de transporturi din cadrul UE.

Despre autor

-