Publicat : vin, feb. 17th, 2017

Zdrente, schelete in dulapuri, umilinte…

opinie copyCitat  din „clasicul” Gigi Becali: “Zdreanta, care esti tu zdreanta”
Romania a intrat in zodia zdrentelor. Procurorii “se zdrentuiesc” reciproc. Constatam cu stupoare ca sunt zdrente unde nici cu gandul nu gandeam.
Dar daca am schimba citatul, s-ar schimba cumva si sensul acestuia? “Zdreanta! Care esti tu, zdreanta?”… Chiar asa, cine are… ochii de faianta?
Adica, stim cu totii cine sunt zdrentele, insa de 27 de ani nu facem altceva decat… sa le peticim.
Zdrentele de astazi au ridicat delatiunea si manipularea la rang de… stat de drept. Zdrentele fac dosare la comanda, scot oamenii in strada, gireaza anarhia si nerespectarea Constitutiei… Aceleasi zdrente care se plang Europei si lumii intregi ca nu sunt lasate sa se razboiasca cu coruptia.
Asta, in timp ce Guvernul legitim, Parlamentul, par a fi… de zdrentarosi. Unii care au ajuns acolo pe un vot popular masiv si care dorm pe ei… Ridicatori de maini pe care tremura chilotii daca stranuta Kovesi sau scrasneste Iohannis din dinti ori iese Lazar cu o declaratie…
Nu-ti ramane decat sa te intrebi, legitim, ce rost a avut votul popular? Unde naiba sunt votantii aia ai PSD-ului, ca la Cotroceni nu au fost decat cativa pensionari nemultumiti si alti cativa care “s-au dus la o cafea”. O “demonstratie de forta” jalnica a celui mai mare partid din tara.
Ce schelete trebuie sa aiba in dulapuri alianta de guvernare, de se lasa umilita de “coalitia zdrentelor”? Este o alta intrebare, legitima nu-i asa, la care cel mai probabil vom afla, in timp, franturi de raspunsuri…

I.D.

Despre autor

-