Publicat : mie, dec. 2nd, 2015

“Zestrea” municipiului Giurgiu a crescut cu 100 de hectare

Barbu - zestreIn cadrul unei recente conferinte de presa, primarul municipiului, Nicolae Barbu a precizat ca in acest mandat, patrimonial municipiului Giurgiu a crescut cu aproape 100 de hectare.

“Am recastigat dreptul de proprietate asupra Vamii Giurgiu, astfel ca 32 de hectare au reintrat in patrimoniul municipalitatii. Zilele trecute, mai precis pe 27 noiembrie am primit decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care se stabileste limita de hotar dintre municipiul Giurgiu si comuna Fratesti. Este o hotarare irevocabila. Astfel, terenul situat adiacent soselei Bucuresti, intre drumul care duce spre Comcereal si pana in spatele cimitirului din comuna Fratesti (sat Remus – N.R.) apartine municipiului Giurgiu. Asta inseamna ca tot ce inseamna industrie sau constructii de locuinte si locuintele existente in zona respectiva trec la municipiul Giurgiu”, a precizat primarul Barbu.

zestre 3Edilul sef al municipiului Giurgiu a mai spus ca pe langa drepturile pe care le-a recastigat si le are municipalitatea in acea zona, sunt si obligatii pe care executivul Primariei si le va asuma:

“Va trebui sa ne ocupam de proiectele pentru canalizare, aductiune de apa, iluminat stradal, asfaltari si aductiune de gaze, pentru ca din acest moment cele circa 70 de hectare de teren cu constructiile aferente au trecut la municipiul Giurgiu. Este un lucru benefic pentru municipiu – daca inainte se tot instrainau terenuri, iata ca se poate sa si readucem o parte din ele la patrimonial orasului, patrimoniu pe care ni-l dorim… reintregit”.zestre 1

Despre autor

-

Afisat: 4 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. aaa spune:

  Alex, pui problema gresit. Nu doar wirom trebuie sa decida ce strazi sa sparga in giurgiu. Pentru dezvoltarea unui oras, mai trebuie si putin costransi… Toate zonele vor trebui analizate si prioritizate. Furnizorii trebuie sa investeasca la pachet, nu numai unde le covine. Cat despre extindere hotar, e foarte bine!

 2. Stela spune:

  Daca votati cu BARBU, sigur, vine personal si monteaza instalatia.

 3. manuko spune:

  Inseamna ca si impozitul pe teren/cladire o sa creasca semnificativ.
  Sa zicem ca merita in perspectiva investitiilor viitoare dar……..

  Are wirom-ul interes sa aduca „gaze” pe strazile: stejarului, cedrului si paltinului pentru doar 20 de case ?