Publicat : lun, mai 2nd, 2016

Zona de agrement de la Canalul Cama a fost luata “cu asalt” de giurgiuveni

Cama xIn a doua zi de Paste – 2 mai – cateva sute de giurgiuveni au lasat deoparte cozonacii si graterele si au fost prezenti la deschiderea oficiala a zonei de agreement de pe Canalul Cama.

In ciuda criticilor populiste si pline de elan electoral aduse de posturile de televiziune ale unor candidati la functii de primar sau presedinte de Consiliu judetean (Nicolae Florian – Giurgiu TV si Dumitru Beianu – Valahia TV), care cantau prohodul investitiei, iata ca zona si-a deschis portile pentru cetateni si in scurt timp va deveni o alternativa pentru petrecerea timpului liber. In plus, dupa ani de zile de letargie a autoritatilor locale si judetene, faptul ca cineva a dat o utilitate acelei zone nu poate fi decat imbucurator.
Asadar, giurgiuvenii au venit, nu in numar foarte mare, dar peste 200 de persoane au facut coada la bilete pentru a se plimba cu barcile sau hidrobicicletele.
“Este un inceput, iar faptul ca astazi s-au vandut bilete si ca oamenii au stat la coada sa se plimbe cu ambarcatiunile este un semnal bun. In perioada imediat urmatoare vom achizitiona inca o serie de barci si hidrobiciclete si vom ajunge la 20 de ambarcatiuni” a precizat Adrian Delea, directorul Direcția Administrare Active din Proiecte cu Finanțare Europeană Giurgiu, care administreaza zona de agreement.
Amenajarea zonei a fost realizată de Primăria Municipiului Giurgiu, cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional de Pescuit. Lucrările au cuprins amenajarea malului pe o distanță de 120 m si are in componenta un amfiteatru pentru spectatori, un pontoon pe care pot fi organizate si activitati artistice si trei terase, deasupra celor trei corpuri de cladiri.
Adrian Delea a mai precizat ca in perioada imediat urmatoare, in zona va fi si Internet Wireless, dar si doua locatii de unde vor putea fi achizitionate bauturi racoritoare, sandvichuri sau cafea.
Pretul este unul modic: pentru o ora de plimbare cu hidrobicicletele se plateste un bilet de 5 lei, iar pentru acelasi timp de plimbare cu barcile se plateste un billet de 7 lei. Fiecare dintre cei care urca in ambarcatiuni vor primi cate o vesta de salvare, iar in eventualitatea unui eveniment nefericit, un sky jet este gata sa intervina in orice moment.

Despre autor

-