Publicat : mar, aug. 9th, 2016

Zona Libera Giurgiu – marul discordiei in PSD

ZLIn mod normal, pozitia adoptata de oricare jurnalist cu capul pe umeri vis a vis de tentativa de trecere a Zonei Libere de la Consiliul Local la Consiliul Judetean ar fi… pozitia rabinului – si unii si ceilalti ar avea dreptate. Nici Marian Mina si Razvan Cuc nu ar fi trebuit sa se grabeasca cu introducerea proiectului pe ordinea de zi a unei sedinte extraordinare a CJ, si nici primarul Barbu nu ar fi trebuit sa aiba o pozitie atat de virulenta.
Numai ca situatia, prezentata de primarul Nicolae Barbu este mult, mult mai nuantata, ceea ce ne obliga sa ne revizuim… scriitura.
Simplist, situatia prezentata de administratorul judetului, Razvan Cuc, este roz bonbon si toata lumea ar trebui sa fie fericita. Adica, Zona Libera a fost “daruita” in 2008 de CJ catre CL (Beianu pentru nen’su Lucica). Transfer… intepartinic, ca sa fie bine sa nu fie rau pentru Imparat.
Acuma, “noua imparatie” isi vrea zona inapoi ca s-o transforme in Parc Industrial.CJ x
“Am condus aproape 13 ani Zona Libera Giurgiu si cunosc problemele pe care le are vis a vis de infrastructura. Consiliul Local nu poate suporta costurile de dezvoltare a acestei infrastructuri, iar Zona Libera nu este eligibila pentru atragerea de fonduri UE… Doar daca este transformata in Parc Industrial. Echipa de la CJ a stabilit ca aceasta (Zona Libera) trebuie sa revina la CJ, o trecere care nu va afecta locurile de munca din zona si nici creditele sau proiectele in derulare” a precizat Razvan Cuc in cadrul sedintei CJ.
Iar proiectul a trecut cu unanimitate de voturi.
Numai ca imediat dupa sedinta CJ, primarul Nicolae Barbu a iesit intr-o conferinta de presa in care a aratat ca va ataca acest proiect, pentru inceput cu o adresa catre Institutia Prefectului. Mai mult decat atat, edilul sef a adus in fata presei si documentele din 2008, care au stat la baza “tranzactiei”, dar mai ales, multe, foarte multe informatii din culisele tevaturii la care asistam.
“Intotdeauna am crezut in echipa, in disciplina de partid, dar mai ales intr-o corectitudine de partid. In 2013, cand am revenit in PSD am avut o intelegere verbala cu Niculae Badalau: el nu se baga peste municipiu, eu nu ma interesez de judet.
De aceea, nu pot intelege de ce la o luna dupa ce a fost castigat Consiliul judetean, s-au suparat ca de ce am angajat un inginer sef, sau de ce am agreat un anumit director In Zona Libera… Probabil ca supararea este ca de ce nu l-am numit pe Razvan Cuc director in Zona Libera… Desi cu acesta am avut o serie de discutii si i-am spus ca il astept sase luni… Luni care au trecut. Cu tot respectul pentru ce a facut cat a fost director in ZL, dar eu nu am incalcat intelegerea…
Cred ca acesti tineri (Marian Mina si Razvan Cuc – N.R.) au fost pusi sa scoata castanele din foc pentru partid…”, a declarat Nicolae Barbu.N. Barbu
Primarul municipiului a mai spus ca lipsa de experienta a celor doi a dus la aceasta situatie, acestia fiind “impinsi politic” sa recurga la aceasta “strategie”.
“In 2008, cand s-a facut trecerea de la CJ catre CL, toate demersurile au durat un an de zile. Discutam aici de patrimoniu material, de contracte de concesiune pe 49 de ani, contracte care nu mai sunt valabile in cazul in care se face Parc Industrial, este vorba despre drepturi de administrare. Nu ne jucam cu castele de nisip”, a precizat Barbu.
Primarul municipiului a facut un scurt istoric al situatiei Zonei Libere inainte si dupa ce a fost preluata de municipalitate,..
“Se spune in expunerea de motive a CJ ca aceasta institutie poate administra mai bine Zona Libera si ca au mai multe resurse umane si materiale… Atunci cum se face ca in 2008 Zona Libera a fost preluata de la CJ cu o pierdere neta de 17 miliarde de lei. Pana in 2011 s-a recuperat aceasta pierdere si din 2012 AZL a fost pe profit operational. Unde este administrarea mai buna a CJ, cand ani de zile, Zona a fost o vaca de muls pentru aceasta institutie?
Rolul unui primar este acela de a lasa ceva in urma lui pentru cetatenii orasului. Nu vreau ca dupa acest mandat sa las parjol in Giurgiu.
Este doar o lupta politica . Constat ca in acest moment in CJ s-a format o fratie a cumetriilor, care nu reprezinta nimic pentru municipiul Giurgiu. Acesti copii tineri |(Razvan Cuc si Marian Mina – N.R.) scot castanele politice din foc ale acestei gulgute politice. Nu se doreste decat o multumire a clientelei politice… Nu mai au ce oferi in judet si acum s-au gandit ca Zona Libera este o vaca de muls.
Nu o sa accept niciodata ca Zona Libera sa treaca la Consiliul Judetean, asa cum nu o sa accept ca Apa Service – o alta vaca de muls – sa treaca la CJ.
Daca acesti tineri de la CJ nu revin la sentimente mai bune vis a vis de aceste subiecte, nu voi mai sustine partidul. Nu un partid care se opune intereselor municipiului. Am depus un juramant si nu pot trece peste asta.. Daca lucrurile vor evolua in acest mod, nu voi mai sustine nici parlamentarii acestui partid.
Ceea ce se doreste acum de catre CJ, este furt! Este o tradare a unor oameni din PSD!”, a declarat Nicolae Barbu.

Despre autor

-

Afisat: 5 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Ficatel spune:

  Nu stiu cat de frati sunt cei 2 lupi tineri insa umbla vorba prin Consiliu Judetean ca „fratia” lupilor ar avea zilele nunarate. Cica Cuc le cam „stie pe toate” iar asta nu e pe placul Scheletului, aici in postura de prim-favorit al Nasului. De regula la batalia pa ciolan incep disputele. Cum batalia a inceput…

 2. blend-a-merde spune:

  Hopaa, dom primar a scapat pe cioc ceea ce orice cetatean cu creier in cap realizase deja de ceva vreme: ca „lupii tineri” de giurgiu nu sunt decat niste corcituri pekignese – chihuahua rodati mai intai prin niste functii inalte de bagatori de seama ca, ulterior, sa fie plantati la usile abatoarelor. Aici vor face cum au fost dresati de potaile batrane de la „centru”. Si, daca ne aruncam putin ochii prin ograda, niciunui lup de-asta nu i-a facut pielea prea multi purici. Multi si-au gasit cotet la alde atunci cand au ramas fara oase. In final, o bila alba pentru dom primare, pentru indrazneala de a se pisa contra vantului.

 3. manuko spune:

  Felicitari dlui. Barbu pentru fermitate si verticalitate ! Sper sa fie sustinut de toti consilierii locali. Abia dupa aceea, o sa stim ce oameni am votat.

 4. ioana popescu spune:

  Dragnea a luat toate directiile judetene din Giurgiu si le a mutat la Alexandria ,Ploiesti,Targoviste etc. Acum a venit randul veneticului de Bolintin sa distruga si el ce a mai ramas!Nu realizati cata frustrare are in el …la tinut Iliescu 15 ani cu talpa pe gat ….in praf.E vremea lui acum!!

 5. Dumitru Soare spune:

  Pai asa ne-a fost intelegerea mai Scheletule?Cand Balalau anuntza cu surle si trambitze ca va veni in fatza giurgiuvenilor cu lupi tineri,credeam ca vine cu oameni in firea lor nu cu potai(javre)..Tu scheletule ai fost invatzat de mic sa iei ciorba(SPAGA) de la tiristi care treceau prin vama,Cuc-ul este un venetic care sa aciuit pe la noi in Gr unde si-a gasit si el o pupaza,si de atunci cuc-ul pasarea maiastra se crede cel mai bun dintre giurgiuveni…eeeee a mai ramas un lup (javra,potaie,cotarla) cum doritzi d-voastra sa-i spunetzi …aceasta potaie sta si roade (suge) toata ziua la chiolhane de sa facut cat un bou…este unul din sfetnici penalului ficatel…ghiciti voi care..lua-v-ar hingheri (DNA) de PENALI…