Publicat : joi, iun. 29th, 2017

Subvenţia pentru motorina acordată fermierilor a scazut – Marin Anton spune ca vina o poarta PSD

motorinaConform unui comunicat al Ministerului Agriculturii publicat in urma cu doua luni, anul acesta, fermierii primesc o subventie de 1,41 lei pe litrul de motorina, fata de 1,79 lei/litru cat primeau anul trecut.
Liderul PNL Giurgiu, Marin Anton a avut o reactie dura la adresa clasei politice care se afla la guvernare, translatand politic acest fapt in curtea PSD-ului… El a precizat ca 14.000 de fermieri din judetul Giurgiu sunt afectati de aceasta masura nepopulara a celor de la PSD…PNL Anton 1„Subventia acordata fermierilor in 2017 a scazut de la 1, 79 lei/litru la 1,41lei/litru, ceea ce inseamna ca fermierii pierd in acest an peste 30 de bani pe litru consumat de motorina, ia PSD nu are nicio explicatie pentru acest dezastru… Ei spun in gura mare ce salarii mari dau, cat mult bine le fac fermierilor, spun ca le dau un leu, iar iar pe la spate ne taxeaza pe toti. Intrebati fermierii giurgiuveni cat sunt de multumiti si fericiti ca pierd 20% din subventia la motorina… Acesta este laptele si mierea promise de PSD, binele pe care il fac fermierilor… Sa nu credeti ca in PSD a iesit aceasta ultima cearta pe motive de guvernare ineficienta, ci pe bani si interese, de asta si-au pus poalele in cap. Nu au fost promovate de Guvernul Grindeanu interesele unora de la varful PSD…”, a declarat Marin Anton.
Pe de alta parte, oficiali ai MADR spun ca această reducere a cuantumului nominal a susținerii financiare pe care o acordă Ministerul Agriculturii este rezultatul aplicării prevederilor Codului Fiscal aprobat prin Legea nr. 227/2015, în contextul menținerii cotei reduse de acciză la nivelul de 21 de euro, potrivit Directivei 96/2003/CE.

Despre autor

-