Surse – De ce este Razvan Cuc favorit pentru preluarea Ministerului Transporturilor

razvan-cuc-dragneaSurse avizate din PSD, dar si sociologul Marius Pieleanu il dau ca favorit pentru Ministerul Transporturilor pe deputatul giurgiuvean, Razvan Cuc.
Daca Liviu Dragnea ii va reda ministerul lui Razvan Cuc, acesta este un semnal clar ca celalalt giurgiuvean – Niculae Badalau – nu mai este in gratiile vecinului de la Alexandria.
Un al doilea semnal in acest sens este si nominalizarea (pe surse) a noului Ministru al Sanatatii, unde nu se vehiculeaza deloc numele deputatului de Giurgiu, Elena Dinu. Desi in urma cu doua luni, Niculae Badalau a spus ca pana in luna februarie o vom vedea pe doamna Dinu in fruntea acestui minister…
Prima și cea mai importantă schimbare este de la Ministerul Educației. Potrivit unor surse din partid, actualul ministru, Liviu Pop, va fi înlocuit de vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu, răsplătită astfel pentru renunțarea la cursa pentru fotoliul de premier.
O altă schimbare ar putea fi ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, in scena putand intra Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor.
La Sănătate, actualul ministru, Florian Bodog, ar urma să fie înlocuit de fosta deputată Rodica Nassar, în prezent secretar de stat la Ministerul Sănătății. Potrivit surselor din partid, aceasta schimbare este deja bătuta în cuie.
La Ministerul Afacerilor Interne rămâne Carmen Dan, iar la Ministerul Afacerilor Externe rămâne Teodor Meleșcanu. ALDE ar urma să-și păstreze toate portofoliile deținute în Guvernul Tudose: Meleșcanu la MAE, Grațiela Gavrilescu la Mediu (și vicepremier), Toma Petcu la Energie și Viorel Ilie ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul.
Paul Stănescu își păstrează funcția de la Ministerul Dezvoltării, însă Felix Stroe nu va mai continua în fruntea Ministerului Transporturilor, potrivit surselor din coaliție, Razvan Cuc este in carti pentru revenirea la carma acestui minister.
Tudorel Toader își va păstra funcția de la Justiție, fiind sprijinit în mod special de ALDE.
Un alt ministru care este sigur pe propria funcție este Petre Daea, ministru Agriculturii.
Rămân în Guvern și Lia Olguța Vasilescu (Muncă) și Mihai Fifor (Apărare).
Schimbări ar putea exista la ministerele care erau conduse de apropiați ai lui Tudose și ai lui Ciolacu: Turism, Cultură, Economie, Dialog Social, Tineret și Sport.

Un comentariu

Comentariile sunt inchise