Publicat : mie, mai 4th, 2016

Tribunalul Giurgiu a hotarat: ADI-ul „Sănătate asigurată prin apă curată”… a produs hotarari nule. Din septembrie 2014!

Barbu NicolaeIntr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a anuntat ca in procesul intentat de Primaria Giurgiu impotriva extinderii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) “Sanatate asigurata prin apa curata”, Tribunalul Giurgiu a dat castig de cauza primariei municipiului. Motivul pentru care a fost intentat acest proces de catre municipalitate a fost acela ca extinderea ADI-ului, in septembrie 2014, a fost aprobata fara a se respecta statutul Asociatiei, care prevedea ca orice hotarare in acest sens ar fi trebuit sa se ia cu votul tuturor unitatilor administrative teritoriale care erau inscrise in ADI. Ori, aceasta hotarare s-a luat cu votul reprezentantilor a patru primarii, la sedinta respectiva lipsind reprezentantii Primariei Giurgiu si cei din Mihailesti.
“Au facut ce au vrut, este vorba despre un abuz, iar in acest caz, toate hotararile luate de ADI din septembrie 2014 si pana acum sunt lovite de nulitate. Tot: extinderea, bugetul alocat, investiţii plătite, salarii, sunt nelegale, asa spune Tribunalul. Îmi pare rău ca primarii s-au lasat ademeniti de Dumitru Beianu, care nu a facut hotararile legal si a atras anularea lor in instanta. Acum va urma apelul, insa procesul va mai dura probabil inca un an… Dar, daca hotararea va ramane asa, ma intreb, cine va raspunde?”, a conchis edilul sef.
Salariul lui Florian Velicu este nelegal!
Primarul Barbu a mai precizat ca decizia Tribunalului Giurgiu poate fi atacata cu recurs. El a mai spus ca pentru extinderea ADI-ului cu inca 27 de primarii, statutul preciza clar ca ar fi fost obligatoriu sa voteze toti cei sase membri de atunci ai ADI-ului, nu doar patru, cum s-a intamplat. In acest moment, mai multi primari din judet, care au accesat fonduri – cum este si cazul Primariei Malu, care a accesat 5 milioane de euro pe POS-ul de Mediu – sunt pusi intr-o situatie dificila.
“Totul a devenit nul, acum, din cauza abuzului făcut de către conducerea ADI-ului. Inclusiv angajarea lui Florian Velicu, pe un salariu de 4.000 de lei, este nelegală, la acest moment. Probabil ca o să spună unii că primarul Barbu s-a pus contra… Dar dacă toate acestea s-au făcut ilegal, ar fi trebuit si să ascund aceasta ilegalitate? Cine se face vinovat, cei care au creat prejudiciul sau acela care reclamă ilegalitatea? Cine este vinovat, cel care demască asta sau acela care a făcut ilegalitatea? Mai mult, le-am atras atenţia primarilor si le-am spus că este illegal”, a precizat Barbu.
In ce priveste majorarea pretului la apa si canal, primarul municipiului a amintit ca a fost unul dintre motivele pentru care s-a impotrivit extinderii acestui ADI, situatie in care liberalii l-au acuzat ca se opune dezvoltarii judetului.
“Liberalii spuneau că extinderea nu presupune majorarea tarifelor la apă şi canal, insa pe ordinea de zi a şedinţei AGA din 23 septembrie, la punctul 3, a fost pusa, culmea, acordarea unui aviz de principiu privind majorarea acestor preturi. Iar pentru ca Primaria Giurgiu nu a avut acces la documente, a trebuit sa cerem sa se sesizeze Prefectura”, a declarat in incheiere primarul Barbu.

Despre autor

-