Publicat : lun, mart. 9th, 2015

Velicu in CL, ca Buduru in CJ

velicuSedinta de indata a Consiliului municipal, convocata de executivul Primariei Giurgiu pe 9 martie 2015, a avut doar trei puncte si o informare pe ordinea de zi. Desi se anunta o sedinta lejera, avand in vedere (ne)complexitatea celor trei puncte, consilierul PPDD, Florian Velicu a reusit din nou sa incinga spiritele si sa iste discutii iritante.

Primul punct de pe ordinea de zi, care viza achizitionarea de servicii juridice competente pentru un proces de pe rolul Tribunalului Giurgiu, il avea in plin centrul atentiei chiar pe Velicu – fiind vorba de actiunea in instanta a acestuia cu privire la acuzatia de „discriminare” – plangere care face referire atat la Consiliul local cat si la primarul Barbu.

Ei bine, Florian Velicu a precizat ca se abtine de la vot si nu va participa la dezbateri pe marginea acestui proiect de hotarare.

In timpul dezbaterilor, Ionel Dinu – dupa ce si-a cerut scuze public pentru interventia avuta cu o sedinta in urma – a cerut executivului si Consiliului local sa rezolve situatia confuza in care se afla CL…

„In acest moment avem doi consilieri fara legitimitate: Florian Velicu si Dumitru Gargarea, iar CL este intr-o confuzie totala. Mai mult de atat, vreau sa ii spun domnului Velicu ca nu este onorabil sa-si dea in judecata colegii din CL. Noi ne razboim intre noi, in loc sa lucram pentru certatenii municipiului”, a precizat Ionel Dinu.

Desi a spus ca nu va participa la dezbateri, Florian Dinu a avut cateva incercari de a interveni in discutie. Incercari pe care si le-a refulat dupa ce a fost… tras de maneca.

cl 1La urmatorul punct de pe ordinea de zi, Florian Velicu a intervenit din nou, incercand sa acrediteze ideea ca punctul care viza aprobarea modificarii unor hotarari aprobate de CL ar viza chestiuni de patrimoniu, si a cerut explicatii.

I-a explicat si edilul sef, si secretarul Primariei, insa Velicu o tinea una si buna, ca in bancul cu… Batman.

In final s-a votat si acest punct – la care, evident, Velicu a fost… Gica Contra.

Nu ne permitem sa judecam actiunile lui Velicu in CL, ci doar sa le consemnam. Nu de alta, dar a invatat atat de bine drumul spre instanta, incat noi vrem… sa il uitam.

Si totusi… Nu ne putem abtine sa nu facem o paralela intre acest personaj hotarat sa ia cuvantul cu orice pret si risc, cu un alt personaj, de data aceasta din Consiluil judetean – Constantin Buduru – care a facut acelasi lucru in CJ… Pana la un moment dat… Dupa ce a obtinut ce a vrut, consilierul judetean tace malc.

Diferenta, in ce-l priveste pe Velicu, este ca el este consilier local si a obtinut ce si-a dorit de la Consiliul Judetean. Desi este membru PPDD… Apropo, mai exista vreo structura judeteana a acestui partid?

Despre autor

-