Publicat : joi, oct. 20th, 2016

Zarva in pridvorul politicii locale

opinionDe cand au inceput zbaterile si ghionturile politicienilor locali pentru locurile eligibile in Parlamentul Romaniei, zvonurile sunt si ele la nivel de breaking news. Pornite evident din mediul politic, cu tinta clara catre electorat.
Bunaoara, intrarea intempestiva a lui Dan Vlaicu in viata si pe listele liberalilor giurgiuveni este pusa pe seama relatiilor bune pe care acesta le-ar avea cu familia Gorghiu. In ciuda faptului ca Olaru Cristian era perceput ca “omul cu bani”… dar care este de sorginte pedelista.
Ramanem inca pe banca liberalilor si “exploatam” un personaj deloc virgin: Dumitru Beianu. Care a intrat pe usa din dos a listei liberale pentru Senat, direct pe locul doi. De-a dreapta lui Dan Vlaicu, de ascensiunea caruia (pe plan local) nu este strain (primarii din mai multe localitati stiu de ce…).
Insa, de departe, cea mai spectaculoasa lista este cea a PSD pentru Camera Deputatilor. Care are si cele mai neverosimile si bizare scenari…
In primul rand, lista cu pricina nu are inscris in “dansa” niciun pesedist notoriu, intre primii trei care conteaza in alegeri (daca cineva imi poate aduce un singur argument care sa demonteze… certitudinea, imi retrag editorialul).
Sigur ca de aici se nasc si legendele sau zvonurile urbane (dar care au penetrat deja si mediul rural). Cica intre primii trei de pe lista ar fi unul care ar fi fost “intromis” doar pentru faptul ca (ipotetic?) ar putea fi “omul cu teschereaua”. Si cica sub amenintarea ca daca nu o deschide (pe ea, pe tescherea), chiar daca o sa castige prin votul partidului postul de deputat, nu va fi validat… Plus ca candidatul – scuzati cacofonia – cica ar putea incasa si o suma restanta consistenta prin grija partidului, evident (deh, zvonurile, vocea strazii) care sa il ajute totusi sa acceada linistit la functie…
Vocea strazii mai spune si despre faptul ca deputatul Liliana Ciobanu ar avea semnaturile stranse si ascunse intr-un seif intr-un offshore sa nu i le fure nimeni. Si cica astia de pe la filialele partiduletelor de buzunar (si nu numai) ar cam pandi-o la cotitura sa o ia la ei pe liste cu semnaturi cu tot.
Asadar, e zarva mare in pridvorul politicii locale si pe masura ce trec zilele, zvonurile se inmultesc proportional cu afisajul stradal.

Ion Diaconescu

Despre autor

-