Publicat : mar, ian. 10th, 2017

Zona Libera, o nuca prea tare pentru CJ?

cjAu fost discutii aprinse in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean de luni, 9 ianuarie, la punctul care viza proiectul de hotarare “privind constatarea dreptului de proprietate publică a Judeţului Giurgiu asupra terenului în suprafaţă de 1.604.528 mp, situat în Giurgiu, str. Portului, nr. 1 – 2 şi aprobarea destinaţiei sumelor provenite din folosinţa acestui teren”.
Adica, inceperea “jihadului” pentru “pohta ce-au pohtit” unii: Zona Libera Giurgiu sa treaca de la Consiliul Local la Consiliul Judetean…
Spuneam ca discutiile au fost aprige si mai ales deranjante, iar tonul a fost dat de consilierul PNL, Georgeta Mihut, care a spus ca nu este oportun sa se aprobe acest punct in conditiile in care intre CJ si Primarie exista un litigiu…
Si consilierul Florian Velicu a avut “un cui” pertinent impotriva acestui proiect, iar secretarul Florian Dinu si directorul compartimentului juridic CJ, Lavinia Crisu au incercat sa aplaneze “conflictul” apasand pe pedala “pupat toti Piata Independentei”…
“Raspunsurile la intrebarile dumneavoastra nu fac obiectul proiectului de azi”, a spus vizibil iritat secretarul judetului, Florian Dinu.
In final s-a trecut la vot, iar rezultatul a fost unul surprinzator: 20 de voturi pentru aprobarea proiectului; 7 abtineri (consilierii PNL). Consilierul PSD, Aurelia Dobre a anuntat ca nu va vota (conflict de interese, deoarece are o functie de conducere in Zona Libera).
Un calcul aritmetic simplu ne releva faptul ca proiectul nu a trecut, deoarece era nevoie ca doua treimi din consilierii in functie sa voteze. Ori, exista un numar de 31 de consilieri (din care au fost prezenti la sedinta de luni 28 de consilieri). Doua treimi din 31 inseamna 22 de voturi (prin rotunjire). Ori la sedinta cu pricina au fost 20 de voturi pentru – cel putin asa spune pe inregistrarea video doamna responsabila cu numaratul mainilor ridicate…
Asadar, daca doamna respectiva a avut dreptate (si nu avem motive sa ne indoim), acesta este primul esec (temporar, desigur) al majoritatii pesediste din Consiliul Judetean. Iar votul din 9 ianuarie a dovedit ca Zona Libera este (inca) o nuca prea tare pentru CJ.

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
 1. Badalau spune:

  Hai să vă spun de ce Parc Industrial, în loc de Zonă Liberă, fraierilor:

  1) În cazul transformării Zonei Libere în Parc Industrial, firmele de aici își pot cumpăra terenurile pe care își desfășoară activitatea (și nu numai), pot deveni proprietari; Pentru ”un preț bun” sunt în stare să vând și Bolintinu dacă îmi pun în cap. La ce scoruri aș putea să scot pe terenul Șantierului Naval, să zicem, îl dau bonus și finu Mina.

  2) Toată trupa de trepăduși care m-au ajutat în campanie va avea un loc călduț unde s-o frece, departe de privirile urbei, la schimb cu execuția oamenilor lui Barbu care sunt acum la AZL.

  3) Îi arăt lui Barbu că nu e bine să fluieri în biserică atunci când nu-ți dă voie starețul șef;

  4) Dacă nu acum, atunci cine?

  Cu drag
  Nae