Publicat : vin, sept. 25th, 2015

APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet a – porcine, sesiunea I de depunere – anul IV de angajament care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

apiaFondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii garanteaza creditele acordate de banci fermierilor, in cadrul acestui tip de conventie.

Toate conventiile incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca si Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

Potrivit conventiilor incheiate, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet a – porcine,  sesiunea I de depunere – anul IV de angajament, prin care confirm faptul ca solicitantul a depus,in perioada16 iulie –16 august 2015, cerere de plata pentru masura specificata. Suma inscrisa in adeverinta reprezinta 30% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata an IV de angajament, sesiunea I de depunere.

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 703/ 23.07.2013 privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia Conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incât dobânda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%.

Despre autor

-