Publicat : joi, dec. 29th, 2016

Agent sef de politie trimis in judecata pentru trafic de influenta

agent-sefLa data de 21.12.2016, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată a agentului șef de poliție P.P., din cadrul I.P.J. Giurgiu, aflat sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
În fapt, la data de 03.10.2015, agentul de poliție a pretins și primit de la numitul C.C.D., suma de 1200 de euro, pretinzând că are influență asupra unui medic din cadrul Institutului Național de Medicină Legală “ Mina Minovici”, promițându-i că îl va determina pe acesta –medicul din cadrul I.N.M.L.- să stabilească/calculeze o alcoolemie sub limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge, astfel încât fapta să nu constituie infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
La data de 02.10.2015, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, împreună cu alți lucrători de poliție rutieră, polițistul l-a depistat în trafic pe C.C.D., care conducea un autovehicul sub influența alcoolului, în consecință s-au întocmit documente de constatare și s-a procedat la recoltarea de probe biologice de la conducătorul auto.
În cursul anului 2016, C.C.D. a formulat un denunț la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, în urma efectuării unor activități procedurale complexe, în baza ordonanțelor de delegare emise în cauză, fiind probată activitatea infracțională a agentului de poliție.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Despre autor

-