Publicat : mar, sept. 1st, 2015

Amenzi de peste 25.000 lei aplicate de jandarmi in luna august

jandarmProvocarea de scandaluri, consumul de bauturi alcoolice in locuri publice, adresarea de injurii si amenintari cu acte de violenta sunt faptele pentru care jandarmii au aplicat cele mai multe sanctiuni contraventionale in luna august. Totodata, au continuat si activitatile preventive pe timpul competitiilor sportive si manifestarilor cultural-artistice din judet, in cadrul campaniei „Alege sa fii fair-play”.

Având o prezenta activa in mijlocul cetatenilor, echipajele Jandarmeriei au urmarit solutionarea in mod operativ a sesizarilor primite si au aplicat 110 avertismente scrise si amenzi in valoare totala de 25.150 lei in localitatile Giurgiu, Calugareni, Ghimpati, Clejani, Mihailesti si Bolintin Vale.

Sanctiuni contraventionale au fost aplicate si pentru urmatoarele fapte: tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor; patrunderea, cu incalcarea normelor legale de acces in sediul institutiilor publice; solicitarea interventiei la fata locului, fara motiv intemeiat;  refuzul de a da relatii pentru stabilirea identitatii; efectuarea de activitati de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedita, in conditiile legii.

Continuând campania „Violenta nu iti ajuta echipa favorita! Alege sa fii fair-play”, in luna august au fost organizate 4 actiuni preventive cu ocazia meciurilor de fotbal din Liga I si Uefa Europa League. Cu acest prilej au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale: o amenda in valoare de 250 lei pentru amenintarea  cu acte de violenta a personalului de ordine si siguranta si un avertisment scris pentru ocuparea unui alt loc decât cel prevazut pe documentele de acces.

Despre autor

-