Publicat : lun, iun. 8th, 2015

Asociatia de turism montan „Cocosul de Munte” va provoaca la miscare

cocosul de munteAsociatia de Turism Montan, Cocosul de Munte din Brasov organizeaza in perioada 12-14 iunie prima editie a trofeului Cocosul de Munte, ce se va desfasura in Dâmbul Morii, Masivul Piatra Mare. Acest eveniment este unul sportiv de tip challenge si reprezinta a II-a etapa din cadrul Campionatul National de Turism Sportiv “Stafeta Muntilor”.

La acest eveniment poate participa orice persoana indiferent de experienta, tot ceea ce trebuie sa faca este sa respecte regulametul competitiei. In functie de experienta se va alege o categorie: Family, Juniori, Elite, Open, Veterani, Feminin.

Competitia “Trofeul Cocosul de Munte” se va desfasura in masivul Piatra Mare. Traseul ales de organizatori este unul de o dificultate medie, iar parcurgerea lui necesita o conditie fizica buna. Categoria Family va beneficia de un alt traseu mai usor.

Pe lânga raidul montan (drumetia)  concurentii vor trebui sa faca fata si altor probe. Proba Teoretica, unde fiecare echipa trebuie sa raspunda la un set de 15 intrebari de cultura generala referitoare la zona in care se desfasoara competitia. Fiecare membru al echipei va raspunde la câte 5 intrebari. Aceasta proba este cronometrata. Alta proba este cea de orientare turistica.

O proba, optionala de asta data este cea de alpinism, care se va desfasura pe un traseu cu o dificultate redusa, astfel incât si cei mai putini initiati sa il poata parcurge fara mari probleme. Pentru aceasta proba a fost ales un traseu de alpinism din Prapastia Ursilor. Pentru categoria Family aceasta proba va fi reprezentata de una de noduri folosite in alpinism. In ambele cazuri evolutiile concurentilor vor fi cronometrate.

Sâmbata seara, la focul de tabara se va desfasura proba culturala, o proba asteptata de toti, unde cei mai indrazneti dintre participanti, vor cânta melodii, vor recita poezii, si vor pune in scena o mica sceneta (teatru).

Pentru sustinatori si pentru cei care nu vor pleca in drumetie se vor organiza in tabara diferite activitati menite sa ii bine dispuna.

Asociatia De Turism Montan „Cocosul De Munte” este o organizatie cultural-educativa si sportiva care reuneste iubitori ai naturii si pe toti cei interesati in cunoasterea, studiul si ocrotirea naturii din judetul BRAȘOV si din toata tara.

Asociatia de Turism Montan „Cocosul De Munte” are drept scop, cercetarea si educatia ecologica, evaluarea si pastrarea patrimoniului natural, pregatirea fizica si intelectuala a membrilor in vederea realizarii scopurilor propuse.

Mai multe despre asociatie si activitatile pe care le desfasoara puteti accesa www.cocosuldemunte.org .

Despre autor

-