Publicat : joi, apr. 2nd, 2015

CAMPANIA DE PREVENIRE ,,COPILARIE FARA DELINCVENTA” A AJUNS LA FINAL

delincventaInspectoratul de Politie Judetean Giurgiu, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu si Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu, a desfasurat in perioada octombrie 2014 – martie 2015 Campania de prevenire ,,Copilarie fara delincventa”, care a vizat promovarea modalitatilor de prevenire a delincventei juvenile in randul minorilor.

Campania a facut parte din Proiectul ,,Copilarie fara delincventa” – initiat de Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul I.G.P.R., in cadrul caruia s-au derulat activitati de prevenire in 47 de scoli din Romania, la nivelul claselor V-VIII, destinate minorilor, parintilor acestora, precum si cadrelor didactice. Campania a vizat cresterea gradului de informare si constientizare in randul copiilor, parintilor si profesorilor, cu privire la comportamentele predelincvente si delincvente, modalitati de prevenire, gestionarea situatiilor conflictuale sau consecinte legale.

Politistii din cadrul Biroului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii Giurgiu, in colaborare cu reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu si Inspectoratului Scolar Judetean Giurgiu au purtat discutii cu elevii pe tema delincventei juvenile, au organizat diverse concursuri si expozitii tematice la Scoala Generala nr. 3 din municipiul Giurgiu, urmarind implicarea directa a elevilor in activitati, nu numai in calitate de beneficiari, ci si de organizatori.

Astfel, in cadrul unitatii de invatamant selectionate s-a fost constituit ,,Consiliul de Prevenire a Criminalitatii”, format din 10 elevi, prin care s-a urmarit cooptarea copiilor la organizarea evenimentelor preventive si cresterea gradului de implicare si responsabilizare in ceea ce priveste atitudinea preventiva.

In cadrul activitatilor desfasurate, elevii au pregatit si prezentat o sceneta de teatru avand mesaj antiinfractional si antivictimal, cu scopul de a transmite colegilor informatii privind reglementarile legislative prevazute pentru savarsirea unor fapte antisociale. Totodata au fost organizate concursuri in care elevii au prezentat desene si eseuri privind delincventa juvenila.

Luni, 30 martie a.c., la Scoala Generala nr. 3 din municipiul Giurgiu s-a desfasurat o festivitate ce a marcat incheierea campaniei si in cadrul careia elevii castigatori ai concursurilor si expozitiilor tematice au fost premiati cu materiale promotionale ce au constat in sepci, pixuri, rucsacuri, memorystick-uri, tricouri, DVD-uri, lanterne si insigne inscriptionate cu titlul proiectului.

Despre autor

-