Publicat : mar, iun. 2nd, 2015

Cardul Profesional European 2 vine in sprijinul activitatii SPO

cardul profesional european.Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca impreuna cu partenerul sau, furnizorul de solutii IT,  SC Soft Business Union SRL,  implementeaza din ianuarie 2014 proiectul strategic„Cardul Profesional European 2–instrument inovativ de modernizare si eficientizare a activitatii SPO”.

Prin implementarea acestui proiect ANOFM contribuie la consolidarea capacitatii administrative proprii  prin cresterea calitatii si eficientei serviciilor furnizate precum si pentru a asigura corelarea ofertei cu cererea de forta de munca.

Astfel prin proiectul ”Cardul Profesional European  2–instrument inovativ de modernizare si eficientizare a activitatii SPO” se  implementeaza un nou sistem informatic expert dedicat activitatii de baza a institutiei,  care va asigura accesul specialitatilor din cadrul ANOFM la o baza de date centralizata la nivel national, fiind primul sistem informatic din cadrul ANOFM  care va asigura o astfel de functionalitate, avand in vedere ca pana la intrarea in exploatare a sistemului Cardul Profesional European 2, exista 42 de baze de date distincte, la nivelul fiecarui judet, la care se adauga cea centrala.

Prin continuarea proiectului „Cardul Profesional European 2–instrument inovativ de modernizare si eficientizare a activitatii SPO” Serviciul Public de Ocupare va asigura in continuare cresterea calitatii serviciilor de informare si orientare in cariera si de mediere a muncii oferite persoanelor in cautarea unui loc de munca, cat si angajatorilor. Cele 42 de agentii judetene pentru ocuparea fortei de munca vor dispune de un serviciu in format self service. Aceasta platforma va completa si valoriza rezultatele obtinute de implementarea unor proiecte anterioare la nivelul SPO („Cardul  Profesional European-solutie europeana in cautarea unui loc de munca”).

Despre autor

-