Publicat : mar, mai 12th, 2015

Centrul de zi “LUCEAFARUL”, sprijin pentru familiile aflate in dificultate

centrul de zi 1Centrul de zi “Luceafarul” apartine Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu si are drept scop prevenirea abandonului si institutionalizarii copiilor proveniti din familii  aflate in situatie de vulnerabilitate sau risc social.

Centrul a fost infiintat in anul 2002; este situat in Giurgiu (pe strada 1 Decembrie 1918  nr. 83) si are o capacitate de 30  locuri. In cadrul acestui centru, copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 17 ani  beneficiaza  de gazduire, hrana, asistenta medicala, activitati educative si recreative, toate serviciile  fiind gratuite.

Programul de functionare al centrului este intre orele 7.00-19.00, de luni pana vineri, copiii avand posibilitatea de a beneficia de servicii specializate (in cadrul centrului exista instructori de educatie, asistenti medicali, psiholog, asistent social).

Copiii  sunt adusi de parinti dimineata; pot beneficia de serviciile centrului pana la ora 19.00, cand sunt luati acasa de parinti. In timpul zilei,  copiii beneficiaza gratuit de hrana, participa la activitati educative si  socializeaza cu copii de aceeasi varsta iar  parintii au astfel posibilitatea de a munci, fara  a sta cu grija ca isi lasa copiii nesupravegheati.

Cu toate ca in  Giurgiu sunt multe familii cu  situatii materiale precare, de peste un  an centrul nu a mai fost ocupat la capacitate maxima; in prezent, doar 15  copii frecventeaza acest centru. “ Desi sunt  si alte familii care  ar putea beneficia de  serviciile centrului si in acest sens  parintilor  le sunt  oferite  toate  informatiile  privind  documentele necesare  admiterii in centru,  acestia manifesta dezinteres  fata de oportunitatile pe care le ofera frecventarea centrului de zi. Au fost situatii in care parintii nu si-au inscris copiii  in centru invocand  ca acesta este prea departe de locuinta lor  sau  au fost nemultumiti ca trebuie sa  se trezeasca dimineata pentru a-i  aduce”, a declarat Emilian Rotaru, coordonatorul Centrului de Zi “Luceafarul”.

Parintii care doresc sa isi inscrie copiii la Centrul de zi “Luceafarul” pot obtine toate informatiile necesare   inscrierii in centru de la sediul din strada 1 Decembrie 1918 nr. 83 sau de la sediul Directiei de Asistenta Sociala din  cadrul Primariei Giurgiu.

 

Despre autor

-