Publicat : mar, sept. 22nd, 2015

Crucea Rosie Romana participa la exercitiul operational al MAI privind organizarea de tabere de refugiati

crucea-rosieSocietatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, in calitate de auxiliar al statului, a raspuns solicitarii venite din partea Ministerului Afacerilor Interne, de a lua parte la un exercitiu de testare a capacitatilor operationale si organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o forma de protectie in Romania.

Astfel, pentru cele doua tabere amplasate in apropierea localitatii Lunga si cea din zona Stamora Moravita din judetul Timis, Crucea Rosie Romana, din depozitele proprii, a pus la dispozitia Ministerului de Interne, urmatoarele materiale de prima necesitate:

– 86 de corturi de diferite dimensiuni: 4/4 m, 4/3 m sau 3/4 m

– 249 de paturi pliante

– 1956 de saci de dormit

– 1000 de pachete alimentare (alimente greu perisabile precum conserve, ulei, paste, bulion, faina etc)

– 940 de pachete igienice (sapun, sampon, pasta de dinti, periute, spuma de ras, dero etc)

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este singura organizatie umanitara din tara care, in conformitate cu legea 139/1995 modificata si completata de Legea nr. 524/2004, Statutul SNCRR, Legea 481 din 2004 privind protectia civila, HG 2288 din 2004, are atributii clare ca auxiliara a autoritatilor publice (http://www.crucearosie.ro/despre-noi/legislatie-2.html)

Despre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania fondata in 1876, este o organizatie umanitara, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

Prin programele si activitatile sale in beneficiul societatii, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie,varsta, apartenenta sociala sau politica.

Principiile fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sunt: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. emigrant spune:

    Crucea Rosie, filiala Giurgiu, nu a sprijinit niciodata și sub nicio forma Centrul de Azil Giurgiu. Probabil aceasta atitudine de respingere deriva din necunoasterea fenomenului ce implica efortul minim de a citi și intelege pe de o parte, precum si a lipsei obtinerii de beneficii materiale a celor doi reprezentanți CR Giurgiu . Precizând faptul că de când a fost înființat centrul la Giurgiu domnul, Marian Măcelaru, președintele pe viață al Crucii Roșii Giurgiu n-a catadicsit să contribuie cu o cană cu apă, valul de simpatie ce ar putea veni acum din partea acestuia va sta cu siguranță sub semnul ipocriziei, oportunismului si probabil oportunității în contextul capitalului de imagine ce poate fi obținut . Și de ce nu, chiar din nevoia acestuia de atragere a unor noi resurse financiare care sa îi motiveze efortul. Ii reamintim domnului Macelaru ca atunci cand a vizitat Centrul solicitanților de Azil Giurgiu a facut o serie de remarci jignitoare la adresa celor cazati in Centru, abordând o atitudine sfidatoare fata de niste oameni aflati intr-o situatie dificila, afirmănd cu nonșalanță că aceștia sunt niște nespălați. Dacă subit pe fondul evenimentelor i se va scurge o lacrima in coltul ochiului, întrecându-se în declarații prin presa, vă asigurăm că este doar un teatru ieftin , respectăndu-se de fapt ordineleprimite de la Centru, iar dacă resursele puse în joc vor fi larândullor substantiale, o sa vedeti atrunci o întreagă familie Macelaru recitând din Coran gata sa salveze sufletele tuturor imigrantilor lumii!