Publicat : joi, mai 7th, 2015

De ce s-a pierdut dosarul ANPC impotriva BCR?

avocat coltucAutoritatea are 92 de procese cu institutii bancare, dintre care 10 sunt impotriva BCR. „Exista pe rol un numar de 26 de procese-verbale pe posibile clauze abuzive pe banci si alte 3 pentru alte institutii”, au adaugat reprezentantii ANPC.

Comunicat oficial al bancii
Sentinta Tribunalului Bucuresti confirma evaluarea si judecata regasite intr-o alta hotarare judecatoreasca recenta (decembrie 2014) a Curtii de Apel Bucuresti si in alte sase decizii ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au decis, in mod consistent si sistematic corectitudinea clauzelor contractuale privind dobanda variabila si a clauzelor privind comisioanele. BCR respecta legea, cadrul de reglementare si rolul autoritatilor de protectie a drepturilor consumatorilor, insa va contracara cu fermitate toate pretentiile pe care le considera lipsite de
valabilitate, arata reprezentantii BCR citati de Agerpres.
Si o fraza si mai bombastica: “BCR isi trateaza clientii corect, iar majoritatea sunt multumiti de produsele pe care le-a oferit de-a lungul anilor. In conditiile existentei unor nemultumiri sau a situatiei de a fi declansate litigii, atitudinea bancii a fost mereu aceea de parteneriat si reconciliere amiabila, constatand cu dezamagire inflamarea permanenta a conflictului si lipsa orientarii catre solutii mutual benefice din partea avocatilor grupurilor de clienti, cel mai probabil interesati in principal de a profita financiar de pe urma intermedierii litigiilor intre
consumatori si banci, afirma managementul bancii”
Informatiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
http://www.economica.net/clauze-abuzive-procese-banci-bcr-dobanzi-tribunal-credite_100402.html#ixzz3ZLgUwBh6.
Eu(avocat COLTUC MARIUS VICENTIU) sunt de alta parere.
Sunt peste 500 de hotarari pe spete identice unde BCR a pierdut. Va puteti informa oficial pe www.tmb.ro.
Ne punem intrebarea: de ce tocmai acest dosar al ANPC s-a pierdut? Pentru a putea raspunde trebuie analizate mai multe ipoteze:
1. Am avut placerea sa citesc cererea de chemare in judecata a ANPC. Pot spune, fara sa jignesc pe nimeni ca este defectuos redactata si argumentata.
2. De ce nu s-a depus la dosarul cauzei de ANPC toata jurisprudenta
pozitiva impotriva BCR?
3. De ce procesele colective impotriva BCR se resping si cele individuale
se castiga in spete similar,chiar identice?
4. Sa nu uitam ca ANPC este organ al statului roman, stat roman care face un
lobby in favoarea bancilor.
5. Ceea ce nu s-a spus depre acest dosar este faptul ca peste 80%din parti au incheiat pe durata procesului angajamente individuale.
6. Ce sanctiune aplica FMI Romaniei daca se castiga acest dosar?
Ce putem face?
Sa depunem si sa castigam cat mai multe procese individuale si sa nu asteptam deciziile ANPC.
Avocat,

COLTUC MARIUS VICENTIU

Despre autor

-