Publicat : lun, mart. 9th, 2015

DGASPC Giurgiu – Competitie sportiva pentru copiii cu dizabilitati

cupa 8 martie- 5 03 2015 00440 de copii cu dizabilitati, beneficiari de masura de protectie speciala -plasament in casele de tip familial “Constantin”,“Teodora”,“Gabriela”, “Daniela” si “Casa Mea” (structuri rezidentiale din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu), au participat joi, 5 martie 2015, la o competitie sportiva destinata copiilor aflati in sistemul de protectie speciala.

Initiativa organizarii competitei sportive ”Cupa 8 Martie“ apartine Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Giurgiu, actiunea desfasurandu-se in colaborare cu DGASPC Giurgiu.

Competitia sportiva s-a desfasurat la sala de sport a Complexului Sportiv Marin Anastasovici din Giurgiu intre orele 13.30-15.00. Competitorii, avand varste cuprinse intre 11 si 18 ani, au participat la activitati sportive (tenis de masa si baschet), fiind arbitrati de Anghel Corbu, Silviu Hroniade si Mirel Marin.

Toti copiii si tinerii prezenti la competitia “Cupa 8 Martie“ au primit diplome de participare, tricouri si sepci. Colaborarea dintre Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Giurgiu si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu va continua si in viitor; intre cele doua institutii va fi semnat, in perioada urmatoare, un parteneriat prin care, cu sprijinul DJST, copiii cu dizabilitati din 4 case de tip familial vor desfasura activitati sportive de 2 ori pe saptamana, in sala de sport a Complexului Sportiv Marin Anastasovici din Giurgiu.

“Activitatea fizica este una din coordonatele esentiale ale unei vieti sanatoase. Cu atat mai mult pentru persoanele cu dizabilitati isi dovedeste capacitatea terapeutica, avand si un rol recreativ. Sportul este folosit ca terapie complementara pentru persoanele cu dizabilitati; de asemenea, le ajuta sa se integreze mai usor in societate”, a declarat Mirel Marin, consilier in cadrul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Giurgiu.

Despre autor

-