Publicat : mie, mart. 8th, 2017

Educaţie ecologică în şcoli, de Ziua Gărzii de Mediu!

garda mediuComisarii Gărzii de Mediu Giurgiu vor sărbători pe 12 martie, 14 ani de la înfiinţarea instituţiei, printr-o campanie de educaţie ecologică în şcoli. Ca şi în anii anteriori, activităţile se realizează în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii de lângă Tine”, organizator judeţean Let’s Do It, România!
Dana Breazu, comisar şef Garda de Mediu Giurgiu: „Este o acţiune pe care o desfăşurăm ori de câte ori putem şi nu doar o dată pe an. Ne dorim să fim cât mai des în mijlocul copiilor pentru a le vorbi despre menirea instituţiei noastre, dar şi despre importanţa protejării mediului înconjurător. Anul acesta, vom merge la două şcoli din judeţul Giurgiu, una din Adunaţii Copăceni şi alta din Stăneşti, două dintre cele şapte unităţi şcolare înscrise în competiţia “Let’s Be ECO!”
Mariana Mitroi, Asociaţia „Prietenii de lângă Tine”: „ Va fi o activitate interesantă. În ambele locaţii le vom vorbi elevilor despre ecologie, despre activitatea Gărzii de Mediu, dar şi despre importanţa colectării selective a deşeurilor. Cu siguranţă, va exista şi o sesiune de întrebări. Din experienţă, ştiu că elevii sunt extrem de curioşi şi vor pune foarte multe întrebări”.
Gigi Oprişan, inspector general şcolar: „Este important să acordăm o atenţie aparte educaţiei copiilor noştri. În familie, la şcoală, cu implicare instituţiilor, puţin câte puţin, vom reuşi să modelăm nu doar elevii, ci şi părinţii, în spiritul protejării mediului”.
Ziua Garzii Nationale de Mediu s-a stabilit pe 12 martie prin Ordinul de ministru nr. 224 din 27 februarie 2007. Garda de Mediu a luat fiinţă în 2003, ca instituţie specializată în inspecţia şi controlul modului în care este respectată legislaţia de mediu.

Despre autor

-