Enel Distributie Muntenia desfasoara un program amplu de modernizare in judetul Giurgiu

enelEnel Distributie Muntenia a demarat anul acesta un amplu program de modernizare a retelei electrice de distributie de medie si joasa tensiune in judetul Giurgiu, urmând sa se finalizeze modernizarea a aproximativ 224 km de retea. Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, clientii din arealul inclus in program vor beneficia de mai multa siguranta in alimentarea cu energie electrica. Valoarea estimativa a lucrarilor este de peste 12 milioane lei.

Lucrarile de modernizare a retelelor de medie sli joasa tensiune din judetul Giurgiu constau in inlocuirea conductoarelor existente cu unele noi cu sectiuni marite, oferind pe lânga o mai mare siguranta in alimentarea cu energie electrica, un nivel imbunatatit al tensiunii si posibilitatea unui consum sporit. De asemenea, stâlpii si bransamentele din arealul cuprins in programul de modernizare care prezinta un grad avansat de uzura vor fi inlocuiti.

Astfel, in localitatile Pietrele, Chiriacu, Vlad Tepes, Prundu, Cupele, Petru Rares, intreaga retea de joasa tensiune, respectiv 63 km a fost inlocuita. Localitatile Meletie, Bicu, Balasoieni, Sf. Gheorghe, Carpenis, Floresti, Ulmi, Dobreni, Greaca, Copaciu, Singureni, Varlaam, Hulubesti, Hotarele, Comana beneficiaza de lucrari de modernizare partiala, 20 de km de retea de joasa tensiune fiind inlocuiti. Tot pentru reteaua de joasa tensiune sunt planificate si vor fi executate lucrari in localitatile Naipu, Gaiseni, Izvoru, 62 km de retea urmând sa fie modernizati. De asemenea au fost realizate lucrari de modernizare integrala a 55 km de retea de medie tensiune din zona de nord a judetului Giurgiu, in timp ce linia electrica aeriana de medie tensiune de pe raza localitatilor Puieni, Vlad Tepes, Pietrele, Baneasa, Frasinu va fi modernizata integral pâna la sfârsitul acestui an, cumulând un volum de retea modernizata de cca. 24 km.

Toate aceste lucrari vor creste siguranta in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor si vor asigura preluarea unui consum crescut cu pâna la 40% fata de nivelul actual, astfel ca aproape 30.000 de clienti vor beneficia de o mai buna calitate a serviciului. Pe unele tronsoane, vechimea retelei din zona depaseste 40 de ani. Primariile localitatilor mentionate au acordat sprijinul necesar realizarii in bune conditii a lucrarilor.

Proiectul face parte din amplul program de investitii derulat de Enel in România pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor, modernizarea retelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.