Publicat : vin, feb. 19th, 2016

In perioada februarie – iulie 2016 se desfasoara editia a XIII-A a concursului national “Mesajul meu antidrog”

mesaj antidrogAgentia Nationala Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog de la nivel teritorial, a lansat la nivel national, editia a XIII–a a concursului „Mesajul meu antidrog”, având ca tema „Coloreaza-ti viata altfel…fara droguri!”.
Editia a XIII–a a concursului se desfasoara in intervalul februarie – iulie 2016, in cadrul institutiilor din invatamântul preuniversitar (gimnaziu si liceu) din toate judetele tarii si din Bucuresti.
„Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri in rândul populatiei scolare din invatamântul gimnazial si liceal si se desfasoara anual, inca de la infiintarea ANA.
Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii aflate intr-o forma de invatamânt, prin intermediul programelor scolare si de petrecere a timpului liber, in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri, proiectul reprezinta un concurs national in cadrul caruia elevii isi exprima, intr-o forma de comunicare artistica sau prin sport, opiniile si atitudinile lor in legatura cu consumul de droguri.
Parteneri in acest proiect, alaturi de ANA, sunt inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti, directiile judetene de tineret si sport, organizatii neguvernamentale si autoritati locale.
Beneficiarii directi estimati ai concursului sunt 150.000 de tineri din invatamântul preuniversitar (gimnaziu si liceu).
Scopul concursului este mentinerea la un nivel scazut a consumului de droguri (prevalenta), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenta) in rândul populatiei din invatamântul preuniversitar (gimnazial si liceal), iar obiectivul general este cresterea nivelului de informare, educare si constientizare a populatiei scolare in vederea neinceperii consumului de droguri, in cadrul programelor scolare, extrascolare si de petrecere a timpului liber.
Etapa judeteana a concursului se desfasoara in perioada 22 februarie – 06 mai 2016, parteneri in acest proiect, alaturi de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Giurgiu, fiind Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Giurgiu si Consiliul Judetean Giurgiu.
Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Giurgiu desfasoara activitati specifice de promovare a concursului antidrog in cadrul scolilor si liceelor din judetul Giurgiu. Astfel, elevii sunt indrumati sa participe, in functie de aptitudini, la urmatoarele sectiuni ale concursului: eseu literar, film de scurt metraj, spot antidrog, arte vizuale (grafica, pictura) si sport, iar criteriile de evaluare a lucrarilor urmaresc incadrarea in cerinte (tematica si dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului si a subiectului ales, acuratetea stilului, claritatea limbajului.
La finalul etapei judetene a concursului „Mesajul meu antidrog” din anul 2015 s-au acordat un numar de 22 de premii elevilor care au ocupat locurile I, II si III la sectiunile concursului, iar profesorilor coordonatori li s-au acordat un numar de 14 diplome de excelenta pentru implicare in activitatea promovare a mesajului antidrog. Eleva Belu Florentina, de la Scoala Gimnaziala „Acad. Marin Voiculescu” Giurgiu a câstigat, la finala nationala a concursului, premiul III la sectiunea “Eseu literar”.

Despre autor

-