Publicat : vin, mart. 13th, 2015

„Initiativa pentru comunitatea mea!” – consilieri locali pentru o zi

AfisFDSfinal_2Tinerii participanti la proiectul „Initiativa pentru comunitatea mea!” vor fi consilieri locali pentru o zi, in cadrul unei simulari a sedintei de consiliu local. Din postura de consilier local, 50 de elevi de la Colegiul National „Ion Maiorescu” si Liceul Teoretic „Tudor Vianu” au experimentat cum se alcatuieste bugetul de venituri si cheltuieli al orasului Giurgiu. Simularea sedintei de consiliu local a avut loc pe 12 martie.

Astazi, 13 martie, incepând cu ora 12:30 tinerii se vor constitui intr-un grup de initiativa locala si vor dezbate ce problema de interes pentru comunitatea lor vor aborda pe viitor, intr-un dialog structurat cu autoritatile locale. Misiunea grupului de initiativa locala Giurgiu va fi de a deveni un instrument de lucru si de dialog intre cetateni si autoritatile locale pentru rezolvarea problemelor comunitatii din domenii variate precum: economie, educatie, agricultura, domeniu social, administratie publica.

In cadrul proiectului, participantii au beneficiat de o serie de traininguri educativ-informative care au abordat teme precum administratia publica, antreprenoriatul si dezvoltarea durabila, dar si antidiscriminarea. Ulterior sesiunii de traininguri a urmat o serie de vizite de studiu la institutii publice din oras printre care Consiliul Judetean Giurgiu si Institutia Prefectului.

Programul „Initiativa pentru comunitatea mea!” isi propune sa creasca gradul de implicare activa a tinerilor (liceeni si studenti cu vârstele cuprinse intre 16 si 24 de ani) in viata publica a comunitatii locale din care provin, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in România.

Despre autor

-