Publicat : mie, aug. 26th, 2015

„Let`s Do It, Romania!” lanseaza prima aplicatie de mobil si platforma pentru raportarea deseurilor

Vizual CampanieIncepand cu 26 august, toti romanii care doresc sa contribuie la curatarea Romaniei de deseuri au la dispozitie aplicatia si platforma „Let`s Do It!”. Cu ajutorul aplicatiei de mobil, voluntarii pot oricand sa marcheze deseurile intalnite in oras sau in natura pe Harta Deseurilor, pentru a fi apoi raportate catre autoritati si curatate in 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizarii, pana cand zona este curatata.

In afara aplicatiei de mobil disponibile gratuit pe Google Play si, in curand, si pe App Store, proiectul include si platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate si detalii despre deseurile identificate (componenta, dimensiuni si orice alte detalii relevante). Toate aceste informatii vor fi trimise automat autoritatii publice locale responsabile pentru curatarea zonei sesizate. Harta Deseurilor este disponibila online pe www.letsdoitromania.ro dupa ce utilizatorul aplicatiei se logheaza.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obtinute in campania de crowdfunding lansata de echipa „Let`s Do It, Romania!” in luna mai, care a atras, totodata, si sustinerea companiilor private. Partenerul „Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicatia si platfforma, donand totodata cate un dolar pentru fiecare dolar strans in campania de crowdfunding.

Despre autor

-