Piata de gross de peste – avantaje si beneficii pentru municipiul Giurgiu

piata 1Realizarea pieţei de gross pentru peste din Municipiul Giurgiu situata pe Aleea Plantelor Nr. 4 reprezinta un mediu de afaceri foarte bun, prin asigurarea unor beneficii majore atât la nivelul cumpărătorilor şi comercianţilor, cât şi la cel al furnizorilor de peşte (pescari, asociaţii pescăreşti, etc). Infiinţarea pieţei permite monitorizarea preţului de piaţă pentru peşte, precum şi trasabilitatea produsului de la producător până la cumpărător. Existenţa acestei pieţe de peşte va contribui în mod esenţial la îmbunătăţirea comercializării peştelui în condiţii optime de igienă şi conservare, asigurându-se respectarea procedurilor de calitate şi control.piata 2
De asemenea, investitia este benefica pentru orasul Giurgiu si de ce nu pentru Romania prin revigorarea sectorului de industrie-procesare a pestelui, ceea ce ar putea insemna stabilirea unor relatii economice cu alte tari si implicit dezvoltarea economica a zonei Giurgiu.
Piata de peşte din Giurgiu contribuie la dezvoltarea competitivităţii şi durabilităţii sectorului piscicol primar, prin crearea celui mai bun mediu de afaceri a produselor piscicole, cu beneficii majore în rândul cumpărătorilor şi al comercianţilor.
Spatiu net disponibil pentru inchiriere are o suprafata de 120 mp, spatiu suficient pentru amplasarea a aproximativ 60 de puncte de vanzare si prezentare. Producatorii prezenti in acest spatiu isi vor prezenta doar cantitati limitate sau mostre din produsele comercializate, restul fiind depozitate in spatiile de frig. Spatiul de comercializare a produselor poate fi pus la dispozitia producatorilor pe baza de chirie lunara conform regulamentului de functionare al pietei, aprobat de catre Consiliul Local Giurgiu.
Producatorii au la dispozitie servicii de prelucrare, depozitare, refrigerare sau congelare si ambalare. Toate acestea se realizeaza in cadrul spatiilor special amenjate si dotate cu echipamentele conform normelor si cu sprijinul personalului pietei de peste.
In cadrul pietei se pot comercializa urmatoarele produse: peste congelat, peste refrigerat, peste procesat/ produse din peste, peste proaspat, peste viu.piata 3
Cei interesati de inchirierea spatiilor pot lua relatii zilnic, la sediul pietie din str. Aleea Plantelor Nr. 4, in vederea prezentarii in amanunt a ofertei.