Publicat : Dum, oct. 30th, 2016

Polițist cercetat pentru trafic de influență

dgaLa data de 27.10.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au desfășurat activități procedurale în urma cărora a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva lui P.P., agent de poliție în cadrul I.P.J. Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în aceeași zi fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.
În fapt, la data de 02.10.2015, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul l-a depistat în trafic pe C.C.D. care conducea sub influența alcoolului, sens în care a întocmit documente de constatare și a procedat la recoltarea de probe biologice.
Deși a pretins 1000 de euro, la data de 05.10.2015, agentul de poliție a primit de la C.C.D. suma de 1200 de euro, sub pretextul că va interveni pe lângă un medic din cadrul I.N.M.L. București, în vederea stabilirii unei valori a alcoolemiei sub limita legală de 0,80 g/l alcool pur în sânge, astfel încât fapta să nu constituie infracțiune.
În cursul anului 2016, C.C.D. a formulat un denunț la Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, fiind documentată activitatea infracțională a agentului de poliție.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Petre Polifron spune:

    Dați si numele stimabilului șpăgar,ca așa in trafic era zmeu…se pare ca individul are ceva pile fiindcă niciun ziar nu are curaj sa ii scrie numele.