“Respecta si vei fi respectat” – parteneriate educationale pentru informarea elevilor

IMG_0001Odata cu inceperea noului an scolar, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Giurgiu a incheiat parteneriate educationale cu institutii de invatamânt din municipiu pentru cresterea gradului de siguranta si promovarea unui comportament civilizat in rândul elevilor. Primele activitati preventiv-educative au avut loc saptamâna aceasta la liceele din competenta Jandarmeriei.

Liceele teoretice “Tudor Vianu” si “Nicolae Cartojan”, Colegiul Tehnic “Viceamiral Ioan Balanescu” si liceul Tehnologic sunt primele institutii de invatamânt care au incheiat parteneriate educationale cu Jandarmeria. Acestea au fost incluse in itinerarul de patrulare al jandarmilor, care sunt prezenti zilnic in zona pentru a preveni implicarea elevilor in comiterea de fapte antisociale si pentru a asigura o interventie rapida la evenimentele sesizate in incinta sau in apropierea liceelor.

Activitatile preventiv-educative s-au desfasurat in colaborare cu reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Giurgiu. Cu aceasta ocazie, elevii s-au familiarizat cu legislatia in vigoare si prevederile Codului Penal, fiindu-le exemplificate situatii conflictuale si modul in care pot preveni si combate actele de violenta intâlnite in incinta scolii sau pe strada. Totodata, au fost prezentate consecintele consumului de droguri si a altor substante cu efect halucinogen.

Prin intermediul acestor parteneriate, elevii vor putea participa la activitatile importante organizate la nivelul inspectoratului precum “Școala altfel la Jandarmeria Giurgiu” si “Ziua portilor deschise – 3 aprilie”.