Publicat : mie, apr. 22nd, 2015

Scoala gimnaziala nr. 5, inscrisa la concursul de educatie ecologica „Școala Zero Waste” editia 2015

szw2„Școala Zero Waste” este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Perioada de desfasurare a competitiei este 20 Aprilie – 29 Mai. Anul acesta, din judetul Giurgiu, doar o singura scoala participa la acest concurs national – Scoala generala nr. 5.

Premiul cel mare este reprezentat de o tabla interactiva pentru scoala castigatoare si un laptop pentru cel mai dedicat si implicat elev oferite de Continental, partener al proiectului. S-au inscris 159 de scoli dintre care au fost selectate sa participe la lupta pentru premiul cel mare si pentru trofeul „Școala Zero Waste 2015” 117 scoli din 32 de judete si din Bucuresti.

11.255 de elevi vor participa direct la actiunile de educatie ecologica organizate pe parcursul concursului in cadrul scolilor participante. Cei mai silitori elevi vor putea castiga un laptop performant, o bicicleta sau o tableta.

szw1In plus profesorii coordonatori ai primelor trei scoli castigatoare in Concursul „Școala Zero Waste” editia 2015 vor primi cate o tableta, puse in joc tot de partenerul concursului, Continental.

Zero Waste (Zero Deseuri) este un concept menit sa ghideze oamenii in schimbarea stilului de viata si care incurajeaza regandirea ciclului de viata al resurselor, astfel incat sa imite modul in care natura refoloseste resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuata, amenintarea pentru sanatatea oamenilor, plantelor si animalelor dispare.

Prin „Școala Zero Waste” organizatorii isi doresc sa creasca nivelul de educatie in ceea ce priveste acest vechi concept potrivit caruia nimic nu se risipeste, iar deseurile sunt privite ca resurse.

Judetul cu cele mai multe scoli inscrise este Olt, cu 9 scoli, urmat de Sibiu cu 8 si Timis cu 7 scoli inscrise in competitie.

Printre sustinatorii proiectului se numara si Zoppas Industries Romania precum si multi colectori de deseuri reciclabile, intre care Retim, First Recycler, Recycle International, Industrial Process Paper, Remat, Cromfercom, Best Multipet si altii.

Evolutia tuturor scolilor inscrise in concurs va putea fi urmarita si pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

Organizatorii isi doresc sa rasplateasca eforturile cat mai multor elevi implicati in acest concurs. Pe aceasta cale invita toate companiile care doresc sa se implice si sa acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora si indiferent de judet sa ia legatura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

Despre autor

-