Publicat : joi, apr. 20th, 2017

Spectacol oferit detinutilor de la Penitenciarul Giurgiu de actorii Teatrului Tudor Vianu

P1140786În data de 19 aprilie, pe scena sălii de festivităţi a Penitenciarului Giurgiu, actorii Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu au interpretat piesa „ Trei fraţi gemeni veneţieni”.
Ideea unui spectacol de teatru in cadrul unui penitenciar de maximă siguranţă a izvorât din sloganul „ Arta nu are gratii”, astfel că a fost posibil acest eveniment, sub bagheta managerului Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu, Cosmin Creţu.
Intâlnirea cu actorii teatrului a fost emoţionantă, oameni, deţinuţi in Penitenciarul Giurgiu, care nu au păşit niciodată intr-o sală de teatru, s-au regăsit in sala de 300 de locuri a penitenciarului, care s-a dovedit a fi neincăpătoare.
Emoţiile au fost de ambele părţi, actori, care au interpretat piesa in mod magistral, dar şi de partea persoanelor custodiate de Penitenciarul Giurgiu care au fost entuziasmate de comedia la care au asistat, răsplătind actorii prin aplauze prelungite.
Dincolo de eticheta de „deţinut” sunt oameni care au greşit faţă de societate şi care acum plătesc pentru greşelile lor, insă, deţinuţii de azi sunt cetăţenii liberi de mâine, pentru că viaţa lor nu se va sfârşi in spatele zidurilor, iar prin astfel de activităţi, alături de altele, putem să-i conştientizăm cu privire la comportamentul lor, să-i umanizăm, să-i schimbăm…
Conducerea Penitenciarului Giurgiu multumest actorilor şi managerului Teatrului Tudor Vianu, pentru clipele oferite celor din spatele gratiilor.

Despre autor

-