Publicat : joi, mart. 23rd, 2017

Teatrul Ion Creanga – spectacole gratuite pentru copiii institutionalizati

teatrul ion creangaTeatrul Ion Creangă din Bucureşti a oferit unui număr de aproximativ 60 de copii aflaţi în plasament în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu oportunitatea de a participa gratuit la un program variat de spectacole și activităţi educaționale.
Astfel, în data de 14 şi respectiv 22 martie 2017, două grupuri de copii aflaţi în plasament, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, au petrecut zile de neuitat la Bucureşti.
Copiii au vizionat spectacole de teatru susţinute de actorii Teatrului Ion Creangă, la Teatrul Excelsior, respectiv la Palatul Copiilor, au purtat discuţii cu actorii, au participat la ateliere de introducere în artele și meseriile spectacolului şi au vizitat Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.
Copiii au vizionat spectacole din repertoriul Teatrului Ion Creangă, “Povestea porcului” şi “Spaima zmeilor”. A urmat participarea la ateliere de introducere în artele și meseriile spectacolului, discuții cu actorii, copiii având astfel posibilitatea de a afla lucruri noi, de se familiariza cu munca actorilor de teatru, regizorilor, scenografilor şi coregrafilor. Totodată, copiii au luat parte la o serie de exerciţii si jocuri teatrale (de alternare a unor stari, de atenţie si memorie), sub îndrumarea actriţei Marcela Andrei, cu scopul de a-şi dezvolta abiliţăţile de comunicare şi interpretare.
Inițiativa de a organiza aceste acţiuni aparţine Teatrului Ion Creangă din Bucureşti. Activităţile sunt cuprinse în proiectul Caravana TIC, proiect care facilitează accesul copiilor la cultură, asigurându-le participarea la programe de spectacole și activități educaționale, susținute de instituţia teatrală și instituțiile culturale partenere. Giurgiu este unul din cele trei judeţe cuprinse în cea de-a doua ediție a Caravanei TIC, desfăşurată în perioada noiembrie 2016 – mai 2017, organizată de Teatrul Ion Creangă cu sprijinul Kaufland România, copiii şi însoţitorii lor beneficiind de transport și acces gratuit la activitățile din cadrul proiectului.

Despre autor

-