Publicat : vin, apr. 24th, 2015

„Tu stii ce drepturi ai ?” – campanie de constientizare, in randul elevilor

CNEConsiliul National al Elevilor va desfasura in perioada aprilie-iunie o campanie online de informare a elevilor referitoare la drepturile acestora, intitulata „Tu stii ce drepturi ai ?”. O data pe saptamana, un drept din statutul beneficiarilor primari ai educatiei, prevazut in cadrul Regulamentului de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant Preuniversitar va fi abordat si explicat intr-o maniera accesibila tinerilor.

Elevii pot accesa informatiile urmarind , pe intriga perioada de derulare a campaniei, paginile de promovare ale Consiliilor Școlare, Judetene, Regionale dar si pagina principala a Consiliului Elevilor (consiliulelevilor.org ) si wedu.ro .

Consiliul National al Elevilor doreste ca prin implementarea acestui proiect in unitatile de invatamant de pe teritoriul Romaniei sa reuseasca sa imbunatateasca sistemul educational, facandu-i pe toti tinerii implicati in actul educational sa isi cunoasca mai bine drepturile si indatoririle. Astfel, Consiliul Elevilor considera ca o informare corecta a elevilor, parintilor si cadrelor didactice va ajuta la relationarea dintre toate partile implicate, putand fi evitate posibile incalcari ale regulamentului si gestiona mai bine eventualele inconveniente.

Declaratia presedintelui Consiliului National al Elevilor, Horia ONITA :

,,Faptul ca ne aflam la mai bine de patru luni de la intrarea in vigoare a noului Regulament si ca o buna parte din elevii din Romania nu doar ca nu cunosc prevederile acestuia, dar nici faptul ca exista un nou document ce stabileste drepturile si obligatiile elevilor este alarmant. Pilonii actului educational si principiile sale, asa cum reies din art. 3 al Legii Educatiei Nationale, nu se vor fundamenta in sistemul de invatamant din Romania pana in momentul in care beneficiarii directi nu vor fi informati de drepturile si obligatiile lor cat si de natura, scopul, mecanismele sistemului educational. Din aceasta cauza, am considerat necesar sa demaram o campanie in care elevilor sa le fie prezentate in mod accesibil drepturile garantate si sa stie sa reclame orice incalcari ale acestora”

 

Despre autor

-