Publicat : mar, apr. 7th, 2015

Ziua Jandarmeriei Romane a fost sarbatorita alaturi de elevii din Mihailesti

IMG_0013Sute de elevi de la clasele pregatitoare pana la viitori absolventi de liceu au participat astazi, 06 aprilie a.c. la o activitate de informare organizata de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Giurgiu in incinta Liceului Tehnologic “Tiu Dumitrescu” din Mihailesti. Actiunea a fost planificata in cadrul programului „Școala Altfel” si a avut ca tema aniversarea celor 165 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane si misiunile institutiei.

In cadrul activitatii au fost prezentate tinuta militara, materialele de protectie si interventie, iar specialistii din cadrul institutiei au prezentat teme pe linia prevenirii faptelor antisociale in mediul scolar.

Totodata, elevii claselor a X-a si a XI-a au fost informati cu privire la institutiile de invatamant in care se pregatesc viitoarele cadre ale Jandarmeriei Romane (Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, Școala Militara de Subofiteri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Dragasani, Școala Militara de Subofiteri Jandarmi “Petru Rares” Falticeni), fiindu-le prezentate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a putea participa la examenele de admitere.

Despre autor

-