Publicat : joi, mart. 21st, 2013

Chec marmorat de post

Chec marmorat de post

Chec marmorat de post

Ingrediente

200g faina
230ml dulceata de caise
50g zahar
1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
115ml ulei
1 lingurita extract de vanilie
2 lingurite cacao

  • Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius si tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec.

Mixeaza dulceata cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat. Adauga bicarbonatul si praful de copt, si lasa deoparte 3 minute. Vei vedea ca se formeaza bule.

Adauga uleiul si esenta de vanilie si mixeaza din nou. Adauga si faina, cernuta, cate 1 lingura si amesteca bine dupa fiecare.

Amesteca cele 2 linguri de cacao intr-o patrime din aluat si aseaza primul strat de aluat in tava astfel:

o lingura de aluat de cacao, langa, o lingura de aluat alb si tot asa pana termini primul strat, apoi toarna restul de aluat alb deasupra si niveleaza.

Coace in cuptorul incalzit pentru 10 minute, apoi redu temperatura la 175 de grade si mai lasa 20-25 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

  • Mod de servire

Lasa checul marmorat de post sa se raceasca, pudreaza-l cu zahar si serveste-l felii

 

Despre autor

-