Au inceput inscrierile pentru Concursul International de Discursuri pentru elevi

CONCURSVorbitul in public reprezinta una dintre cele mai inalte abilitati ale elevilor din România, iar acestia au acum ocazia de a exprima lumii intregi opiniile lor despre viata si educatie, in limba engleza, la Concursul International de Discursuri EF Challenge 2016. Pentru editia din acest an, organizatorii au lansat o intrebare foarte atractiva – “Crezi ca nimic nu e imposibil?” – iar elevii din intreaga lume isi vor utiliza toata creativitatea, pentru a elabora cele mai convingatoare discursuri pe aceasta tema.
Competitia de discursuri in limba engleza, adresata grupelor de vârsta 11-14 ani si 15-19 ani, se desfasoara in mai multe faze, iar prima etapa este selectia la nivel de scoala (15-30 martie 2016), urmata de pre-selectia nationala (1-10 aprilie 2016) si selectia nationala (16 aprilie). Ultima etapa este selectia mondiala ce va avea loc in 30 aprilie 2016, iar cele mai bune 20 de discursuri vor fi prezentate in fata unui public international, la Forumul EF Youth Leadership, care se va tine in august 2016, la Rio de Janeiro (Brazilia). Inscrierile la concurs sunt gratuite si se fac online, pe website-ul http://www.ef.com/efchallenge/, de profesori, iar mai apoi de catre elevi, pe baza „codului de profesor”.

Etapele concursului
La selectia pe scoala, profesorii coordonatori din fiecare unitate de invatamânt vor organiza un concurs pentru a alege câstigatorul din scoala respectiva. Astfel, elevul ce acumuleaza cele mai multe puncte din fiecare scoala va trebui sa incarce filmarea pe YouTube, urmând ca link-ul cu videoclipul, de 2 pâna la 5 minute, sa fie postat pe pagina www.Facebook.com/QdaysEdu – impreuna cu numele complet, scoala pe care o reprezinta si profesorul coordonator. Urmeaza apoi preselectia nationala, unde se vor alege cele mai bune 20 de discursuri dintre câstigatorii din fiecare scoala.
In cadrul selectiei nationale, se va alege cel mai bun discurs la nivel national, de aceasta data elevii aflându-se in fata unui public si al juriului. Câstigatorul va fi propus la selectia de la nivel mondial. Discursul câstigatorului din fiecare tara va fi filmat la nivel local, pentru a fi transmis juriului ce va face selectia globala, iar cei mai buni 20 de oratori din intreaga lume vor prezenta discursurile la Forumul EF Youth Leadership din Rio de Janeiro.

Premii atractive pentru elevi si pentru profesorii coordonatori
Organizatorii au pregatit si premii atractive pentru participantii din intreaga lume. Douazeci dintre acestia, cu vârste cuprinse intre 15 si 19 ani, vor fi câstigatorii unei excursii la EF Youth Leadership Forum in Rio de Janeiro. Cei mai mici dintre oratori (11-14 ani) au sansa sa câstige un curs impreuna cu colegii de clasa, in Marea Britanie sau in Singapore. Zece elevi vor câstiga o tabara internationala de studii pe o durata de 2 saptamâni. Recompensati vor fi si profesorii coordonatori, iar zece dintre acestia vor primi un curs de pregatire didactica in strainatate si 300 de elevi si profesori vor câstiga un curs online de limba engleza la EF Englishtown, pe o durata de 3 luni.

Comunicarea publica si intercomunitara reprezinta unele dintre cele mai importante valori ale generatiei viitoare
“Tinerii din România au demonstrat de foarte mult timp ca exceleaza la capitolul discurs si trebuie sa fie angrenati din ce in ce mai des in astfel de competitii internationale. Aici ar trebui sa intervina profesorii de la fiecare scoli, sa-i incurajeze, sa-i mobilizeze, deoarece elevii au foarte multe de spus lumii intregi, dar poate le lipseste curajul si increderea ca pot reusi. Chiar daca, din pacate, public-speaking-ul nu este predat in scoli, concursul international reprezinta un excelent mijloc prin care acestia pot invata anumite tehnici pentru imbunatatirea abilitatilor de a vorbi in public. Nu trebuie sa uitam ca traim in epoca globalizarii, iar comunicarea publica si comunicarea intercomunitara reprezinta unele dintre cele mai importante valori pe care copiii trebuie sa le deprinda.”, declara Andrei Henegar, directorul Qdays Educational Holidays si coordonatorul etapei nationale a concursului international de discursuri.
Qdays Educational Holidays este reprezentantul oficial al EF Education First in România si coordonatorul editiei nationale a EF Challenge. De 6 ani, Qdays organizeaza tabere internationale si promoveaza multiculturalitatea prin educatie internationala. Programele disponibile prin intermediul Qdays dar si informatii mai multe despre EF Challenge pot fi gasite pe pagina http://www.Qdays.ro.

Un comentariu

  1. Si nimeni de la niciun partid nu vine cu o sustinere, de niciun fel, doar sa faca mahala prin ziare.

Comentariile sunt inchise